in

Skavlan om kritikken etter kroppsfokuset i Marit Bjørgen-showet: –Det hadde jeg aldri gjort i dag

Fredrik Skavlan

Etter 13 år, over 300 programmer og 2000 gjester takket Fredrik Skavlan (55) for seg og talkshowet «Skavlan». 

I programmet «Skavlan – en veldig dårlig idé» som ble sendt 2. Juledag på svenske SVT, forteller programlederen selv om oppturer og nedturer fra første sending i 2009 og frem til i dag.

Så sent som våren 2015 hadde talkshow-kongen over en million seere på hvert program på NRK1. Våren 2018, den siste sesongen Fredrik Skavlan var på NRK, hadde han i snitt totalt 776.000 seere på hvert program. Men etter overgangen til TV 2 begynte seertallene å gå nedover. Denne høsten har gjennomsnittet vært på 216.000 seere i Norge, inkludert strømmetall fra TV 2 Play.


– Vi blir en del av et lenge forutsett lineært fall. Og er det noe vi har lært av vår overgang til TV 2 i Norge, så er det at talkshow er et typisk lineært fenomen, som avhenger av forutsigbarhet og en god sendetid, sier Frederik Skavlan til VG.

En stadig tilbakevendende kritikk har gått på at Skavlan ikke behandlet kvinnelige gjester på samme måte som mannlige gjester.

– Det er ganske mange ting jeg gjorde som programleder da jeg var 30 som jeg ikke ville gjort når jeg er 55, sier Skavlan til Aftonbladet

I Marit Bjørgens biografi «Vinnerhjerte», som kom ut tidligere i år, forteller langrennsdronningen ifølge VG om hvor ubehagelig hun følte det var da Skavlan i 2010 ba henne vise frem armmusklene på TV.

I sitt siste program tar Skavlan opp nettopp dette som eksempel, og medgir at han fokuserte for mye på langrennsløperen Marit Bjørgens kropp da hun var gjest i et program.

– Jeg trodde det var en del av talkshow-tradisjonen, sier han og fortsetter:

– Jeg spilte mer en rolle de første årene. Den unge talkshowverten som var litt frekk. Det hadde jeg aldri gjort i dag, sier Fredrik Skavlan.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

En av tre vil forby privat fyrverkeri

Bekreftet: Il Divo-stjernen døde av korona – familien vil granske sykehuset