Hjem Historier fra livet Skilpadden forsvant fra familiens hus. Fant den igjen i en eske i kjelleren 30 år senere

Skilpadden forsvant fra familiens hus. Fant den igjen i en eske i kjelleren 30 år senere

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En familie i Janeiro i Brasil mistet den kjære skilpadden sin, Manuela, tilbake i 1982. En snekker glemte å lukke døra da han forlot huset. I 30 år var Manuela savnet. Helt til hun en dag plutselig dukket opp igjen.

Denne historien fant sted i 2013. Leandro Almeida holdt på å rydde i kjelleren. Der nede, fant han blant annen en gammel trekasse med noe skrot i.

«Jeg satt kassen på fortauet utenfor huset der søppeltømmerne skulle plukke opp skrotet og kjøre det til søppeldynga. Da sa naboen min: «Du har vel ikke tenkt å kaste skilpadden også?» Jeg kikket etter, og da så jeg henne. Akkurat da ble jeg helt hvit. Jeg kunne ikke tro det jeg så», sa Leandro til National Geographic.

Foto: TV Globo

– Helt utrolig

Skilpadden viste seg å være deres kjære savnede Manuela som forsvant for over 30 år siden.

«Vi er alle helt i ekstase over å ha fått Manuela tilbake», sier Leandros søster, Lenita, som hadde slikpadden som sitt kjæledyr da hun var liten.

«Men ingen kan forstå hvordan hun har klart å overleve i en eske i 30 år. Det er helt utrolig», sier hun videre.

Foto: TV Globo

Ekspertene klør seg i hodet

Jeferson Peres er veterinær i Rio. Han forteller at rødfotet skilpadde, som er den typen Manuela er, kan gå uten å spise i to, tre år. Men at noen har gått i 30 år uten å spise, har han aldri hørt om. Han foreslår at Manuela må ha overlevd på insekter som har forvillet seg inn i esken, og at hun må ha slikket dugg fra innsiden av esken.

Manuela virket nesten død da familien fant henne. Men ved sakte å varme henne opp og få i henne vann og etter hvert mat, våknet hun til live igjen, som om ingen ting hadde skjedd.

LES OGSÅ: Kaydon (6) forsvant fra hjemmet sitt. Da letemannskapene fant ham, lå det noe helt spesielt ved hans side

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com