Hjem Historier fra livet Skjøt og drepte sønnens voldtektsmann på direkte-TV

Skjøt og drepte sønnens voldtektsmann på direkte-TV

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Som 11-åring ble Jody kidnappet av karateinstruktøren sin. På dette tidspunktet hadde karatetreneren voldtatt gutten og misbrukt han seksuelt over en ettårsperiode. Det tok slutt da Jodys far, Gary, skjøt og drepte karatetreneren på live TV. 

Det er 40 år siden Jody Plauche, etter å ha utholdt forferdelige overgrep, ble vitne til at faren hans myrdet voldtektsforbryteren på direktesendt TV. Jody sier at han har det godt nå, og forteller til The Mirror at han bruker sine erfaringer til å hjelpe andre. 

Jody og søsknene hans ble meldt på karatetrening hos Jeff Doucet i 1983. Det gikk ikke lange tiden før Doucet begynte å groome både Jody og familien hans. Han presset stadig grensene til den unge Jody, og misbrukte han seksuelt. Ganske raskt utviklet det seg til å bli fullverdige voldtekter.

– Jeg antar at jeg “besto” testen hans, så han begynte å voldta meg, sier Jody til the Mirror. 

Mishandlingen foregikk i nesten et år, fra mars 1983 til februar 1984, og endte med at Doucet kidnappet den da 11 år gamle Jody.

I et intervju med the Advocate har Jody forklart at en av tingene pedofile gjør er under groomingen er å teste barnets grenser.

– Jeff kunne si vi må strekke ut, og så ville han røre bena mine. Hvis han tok tak i mine deler, kunne han si ting som at det var en ulykke; vi prøvde bare å strekke ut. Eller, hvis vi kjørte bil, kunne han legge hånden i fanget mitt og si ting som “det mente jeg ikke, jeg skjønte ikke at hendene mine var der. Det er den langsomme, gradvise prosessen, sier Jody. 

19. februar 1984 spurte karatetreneren Jodys mor om han kunne få låne familiebilen deres. Han hadde ikke selv bil på denne tiden, og sa han måtte skynde seg til hjemmet til en av Doucets andre karateelever der han skulle hjelpe til med å legge teppe. Doucet fikk låne bilen, og Jody ble med. 

Doucet skulle imidlertid ikke legge noe teppe. Han hadde andre planer og tok med seg Jody til sin mor. De ble over natten. Doucets mor var bekymret for 11-åringen sønnen hadde med seg, men hun forklarte at han skulle slippe han av i en annen by. 

Det skjedde ikke. De satte fra seg bilen, og tok buss fra Louisiana til Los Angeles. En lang, reise. Jody forteller at de gikk på sightseeing da de kom til California, før de til slutt bestilte et hotellrom like utenfor Disneyland.

Det var her reisen endte. 29. februar 1984, ti dager etter at Doucet hadde kidnappet Jody, fikk han lov til å ringe moren sin. Samtalen ble sporet. Minutter senere brøt politiet seg inn på hotellrommet og pågrep Doucet.

Jody Plauche
Fire tiår etter den forferdelige voldtekten, mishandlingen og kidnappingen han utholdt, fortalte Jody Plauché hvordan livet hans er annerledes. Han er avbildet her sammen med komikeren Jim Norton. Foto: Privat

Skjøt voldtektsmannen på direktesendt TV

Han utlevert til hjemstaten Louisiana, etter at det ble fastslått at han hadde voldtatt og misbrukt den 11 år gamle gutten han hadde kidnappet. Jodys far, Gary, fikk nyss om utleveringen fra en lokal TV-reporter. Han dukket opp på flyplassen der Doucet var ventet.

Jody Plauches far
Jody kaller faren sin, Gary, avbildet her, ‘tidenes beste pappa’. Foto: Privat

Med kameralampene på ble Doucet ført forbi. Gary fisket frem en pistol, sikte og skjøt sønnens voldtektsmann rett i hodet på direktesendt TV.

Plauché ble ifølge Wikipedia dømt til syv års fengsel, hvorav fem var betinget. I tillegg ble han dømt til 300 timer samfunnstjeneste. Saken fikk bred omtale fordi noen stilte spørsmål ved om Plauché burde vært siktet for drap. Gary Plauché døde 68 år gammel i 2014. Han  hevdet hele tiden at han hadde retten på sin side, og han handlet slik enhver forelder i en lignende posisjon ville gjort. 

I august 2019 kom Jody med boken «Why, Gary, Why?»: The Jody Plauché Story. Han omtaler faren sin, Gary, som verdens beste pappa.

  1. rettsak
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com