in

Skjult kamera : Slik føles det å gå på do i full offentlighet!

Like før helgen publiserte Unicef Norge en video som skal belyse et veldig viktig verdensproblem.

De installerte et toalett med fritt innsyn. Forbipasserende mennesker på Storo storsenter fikk tilbudet om å gå på do i full offentlighet.

Richard Düring fra Unilever Norge forklarer til Nordre Aker Budstikke:

– Vi har installert en «Glo-do» på Storo Storsenter. Toalettet ser ut som et vanlig toalett, men er laget sånn at du får følelsen av å gå på do i full offentlighet. En veldig ubehagelig og rar følelse, men dessverre hverdagen til altfor mange kvinner over hele verden. Vi håper folk vil ta turen innom for å teste toalettet, og bidra til å øke bevisstheten rundt et verdensproblem.

Samler inn penger til dem som har dette som hverdagen sin

Generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge forteller til Nordre Aker Budstikke at bakgrunnen for stuntet handler om at dette er hverdagen for mange mennesker, som ikke har gode sanitærfasiliteter.

– Å sikre at barn har trygge toaletter er svært viktig ikke bare av hygieniske årsaker, men også på grunn av sikkerhet og for at jenter skal gå på skolen. Vi er veldig glade for at Domestos bidrar til dette viktige arbeidet.

På Facebook skriver Unicef:

«Hvordan ville det vært å måtte gå på do i all offentlighet? Se hva som skjedde når folk fikk teste det på Storo-senteret i Oslo. I verdens fattigste land er det mange skoler som ikke har toaletter og elevene må ty til busker, åkre eller huke seg ned bak en stein. Tusen takk til Domestos som bidrar til å gi trygge toaletter til barn!»

Se videoen nedenfor, og del det viktige budskapet videre med venner og familie på Facebook! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Har du bakepulver i hus? Det kan brukes til mer enn baking og rengjøring!

Hun forklarte hvorfor mødre alltid vet best. Svaret til 4-åringen er gull!