Marit Stenshorne mener mye aktivitet og gode folk rundt seg, har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden. 

Det er ni måneder siden Vibeke Skofterud gikk bort etter en tragisk vannscooter-ulykke i Arendal. Vibekes kjæreste har tidligere valgt ikke å snakke om dødsfallet i media. Hun sier hun ikke har hatt noe behov for det.

Nylig ble det arrangert et minneløp i Vibekes hjembygd Slitu for å hedre langrennsløperen. Der var også kjæresten Marit, og hun valgte å åpne opp om tiden etter dødsfallet.

Har vært vanskelig

«Det har vært vanskelig», sier hun til VG.

«Jeg tror jeg har klart å finne veien videre», sier hun.

 

View this post on Instagram

 

Gratulerer med dagen my angel❤️

A post shared by Marit Stenshorne (@maritstenshorne) on

På spørsmål om hva hun har gjort for å klare det, sier hun at hun har mange bra folk rundt seg, og at hun har vært mye i aktivitet.

«Jeg må stake ut en ny kurs. Jeg har vært veldig mye i aktivitet, spesielt i en treningsgruppe, «Gården Bootcamp». Å være sammen med andre … Du vet, Vibeke pleide å si en ting: «Man angrer aldri på en trening.»

«Støtten har vært enorm»

«Vibeke delte veldig mye av seg selv. Så var hun genuint opptatt av andre og hvordan de hadde det. Så var hun veldig til stede. Hun delte så mye av seg selv. Så jeg tror mange fikk et forhold til henne selv om de ikke kjente henne», sier Marit videre til VG.

LES OGSÅ
Kreftsyke Steinar Albrigtsen med oppdatering - kommer med en gladnyhet

Hun legger til at hun har opplevd en enorm støtte fra folk.

«Støtten er enorm. Det har vært fra både de jeg kjenner og ikke kjenner. Det har vært veldig bra. Jeg har veldig mange nære. Venner og familie har vært viktige for meg», sier hun.

Mye følelser

Nesten 1000 stykker hadde møtt opp for å delta og få med seg minneløpet.

«Det er mye følelser. Jeg har tenkt at dette er bra. Det er en fin markering. Det er overveldende at så mange har meldt seg på», sier Marit.