Skole forbyr energidrikker – Men er usikker på om foreldrene forstår alvoret

219

Energidrikker blir bare mer og mer populært blant barn og unge – Denne skolen tar grep.

Gumaeliusskolan er en ungdomsskole som ligger i den svenske byen Örebro. Over tid har lærerne reagert på den negative innvirkningen energidrikker har på elevene.

– Noen elever kunne fylle hele skapet sitt med et helt brett av energidrikker, forteller lærer Anders Österberg til ETC Örebro.

Ungdomsskolen har nå lagt ned forbud mot energidrikker.

Anders Österberg forteller videre at skolen har opplevd at energidrikk har en svært negativ innvirkning på elevene.

– Det har ingen positiv effekt på elevene. Jeg ser at de pendler opp og ned i blodsukkernivå. Med energidrikker blir det høye topper og dype daler. Det er så mye sukker og koffein i disse drikkene, sier han til ETC Örebro.

Vi har tidligere skrevet om ambulansesjåføren Kjell som var lei av å se barn kollapse på grunn av energidrikker. 

Han forklarte den gang ovenfor Aftonbladet:

– Barn og ungdoms forbruk av energidrikker bare øker. Det er helsefarlig. Jeg tror ikke foreldre er klar over at barna drikker dette. Ofte kan de være så dårlig at pårørende har kontaktet oss. I andre tilfeller kjenner de selv at kroppen begynner å skjelve. Av de verste reaksjonene er kramper og bevisstløshet.

Usikker på om foreldrene forstår alvoret

Skolen i Örebro har nylig hatt en ringerunde til alle elevenes foreldre. De har informert om konsekvensene ved energidrikker og at dette nå ikke er lov på skolen. Men Anders Österberg er ikke sikker på om budskapet når helt inn.

– Dette er ganske nytt og jeg vet ikke helt om foreldrene henger helt med. Når jeg handler ser jeg selv hvordan foreldre hamstrer energidrikke til barna sine, sier han til ETC Örebro.

Vi applauderer forbudet til denne skolen – Er du enig i forbudet? Burde flere skoler følge på? DEL saken videre på Facebook!

SISTE NYTT