torsdag, januar 23, 2020
Familie Skole satt mindfulness på timeplanen. Resultatet var utrolig

Skole satt mindfulness på timeplanen. Resultatet var utrolig

-

I 2019 hadde 5 klasser ved den internasjonale skolen ISGR i Göteborg ti minutter med mindfulness på timeplanen hver dag. Det ble en så stor suksess, at i år skal 20 klasser få det samme tilbudet.

«De klarer å fokusere på arbeidet bedre, de blir ikke like distrahert av andre og jeg trenger ikke repetere instruksjoner», sier lærer ved skolen, Camilla Martinsson til SVT.

«Det er færre sosiale konflikter. De kan følge med i resonnement og de henger med på en helt annen måte», sier hun videre.

Mange av elevene melder også om at de sover bedre om natten.

Utvider til 20 klasser

Camilla har jobbet som lærer i 18 år. Hun sier hun merker en stor forskjell på elevene i løpet av de årene.

«Det har blitt mye vanskeligere å være lærer de siste årene. Jeg har jobbet her siden 2002, og ser store forskjeller i barnas evne til å fokusere og konsentrere seg, til å høre etter og følge instrukser», sier hun.

I tillegg til å være lærer, er Camilla også utdannet mindfulnessinstruktør. I fjor vår startet hun et pilotprosjekt der tre klasser på fjerde trinn fikk ti minutter med mindfulness på timeplanen hver dag.

Prosjektet har vært en så stor suksess, at i løpet av høsten har rundt 40 lærere tatt en mindfulness-utdannelse og står klare til å guide elevene sine.

«År 2020, kommer vi til å begynne med mindfulness i 20 klasser», sier rektor ved skolen, Susanne Hogner.

Gir bedre skoleresultater

Rektoren ved skolen forteller at alle barn vil ha nytte av å utøve mindfulness. Spesielt de som sliter med konsentrasjonen.

«De barna som vi ser størst forskjell på, er de som har konsentrasjonsproblemer. Det er de som syns det har vært mest vanskelig å begynne med mindfulness, men når de først har kommet i gang, så kjenner de stor forskjell. De kan sitte ned og fokusere, hvilket påvirker skoleresultatet deres», sier Susanne.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Dette skjer i kroppen din når du drikker kaffe

Mange av oss er avhengig av en kaffekopp når vi står opp om morgenen. Foruten å gjøre oss mer våken gir den varme drikken...

Nytt håp: Nyoppdaget celle kan muligens bekjempe alle type kreftformer

I følge BBC har en gruppe forskere fra Cardiff University i Wales nylig oppdaget en ny celle som skal kunne bekjempe de fleste typer...

Dolph Lundgrens nye, norske kjæreste om aldersforskjellen: – Det er litt rart

Men selv om norske Emma Krokdal (24) syns det er litt rart, er det ikke noe hun tenker mye over. Dessuten syns hun Dolph...