torsdag, juli 2, 2020

Skole satt mindfulness på timeplanen. Resultatet var utrolig

Mest lest nå

I 2019 hadde 5 klasser ved den internasjonale skolen ISGR i Göteborg ti minutter med mindfulness på timeplanen hver dag. Det ble en så stor suksess, at i år skal 20 klasser få det samme tilbudet.

«De klarer å fokusere på arbeidet bedre, de blir ikke like distrahert av andre og jeg trenger ikke repetere instruksjoner», sier lærer ved skolen, Camilla Martinsson til SVT.

«Det er færre sosiale konflikter. De kan følge med i resonnement og de henger med på en helt annen måte», sier hun videre.


Mange av elevene melder også om at de sover bedre om natten.

Utvider til 20 klasser

Camilla har jobbet som lærer i 18 år. Hun sier hun merker en stor forskjell på elevene i løpet av de årene.

«Det har blitt mye vanskeligere å være lærer de siste årene. Jeg har jobbet her siden 2002, og ser store forskjeller i barnas evne til å fokusere og konsentrere seg, til å høre etter og følge instrukser», sier hun.

I tillegg til å være lærer, er Camilla også utdannet mindfulnessinstruktør. I fjor vår startet hun et pilotprosjekt der tre klasser på fjerde trinn fikk ti minutter med mindfulness på timeplanen hver dag.

Prosjektet har vært en så stor suksess, at i løpet av høsten har rundt 40 lærere tatt en mindfulness-utdannelse og står klare til å guide elevene sine.

«År 2020, kommer vi til å begynne med mindfulness i 20 klasser», sier rektor ved skolen, Susanne Hogner.

Gir bedre skoleresultater

Rektoren ved skolen forteller at alle barn vil ha nytte av å utøve mindfulness. Spesielt de som sliter med konsentrasjonen.

«De barna som vi ser størst forskjell på, er de som har konsentrasjonsproblemer. Det er de som syns det har vært mest vanskelig å begynne med mindfulness, men når de først har kommet i gang, så kjenner de stor forskjell. De kan sitte ned og fokusere, hvilket påvirker skoleresultatet deres», sier Susanne.

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter