Hjem Nyheter Skolen lærer tenåringsjenter dekk og oljeskift

Skolen lærer tenåringsjenter dekk og oljeskift

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Skolen gir elevene muligheten til å lære å vedlikeholde en bil og gjør det til et fag i seg selv.

Hvis vi er ærlige, er det mange av oss (uansett kjønn) som ikke vet hvordan man skal skifte olje, sjekke dekktrykk, eller for den saks skyld skifte dekk. Men det er veldig nyttig å vite hvordan du gjør det.

Dette er spesielt tilfelle i Australia, hvor avstandene mellom byene er enorme og temperaturene kan være veldig varme. Et ødelagt dekk mellom to byer kan være et alvorlig problem.

Stella Maris College i Sydney, Australia, vet at dette er et utbredt problem, så de fant en effektiv måte å løse det på.

Ved hjelp av faget «bilopplæring» blir jenter fra 11 år lært opp i hvordan man bytter dekk, kontrollerer dekktrykket, overvåker olje- og kjølevæskenivået, og hva man skal gjøre i tilfelle en mindre bilulykke.

Foto: Stella Maris College

Opplæringen blir gitt av et firma som heter Galmatic.

Eleni Mitakos, eieren av Galmatic, har ledet gruppen de siste 13 årene. I samtale med Daily Mail Australia understreker hun at deres praktiske opplæring ikke er eksklusivt for jenter.

– Vi underviser opptil 100.000 tenåringer i året på skoler, over alle deler av Sydney, sier hun og legger til:

– Hovedmålet er at tenåringer skal føle seg komfortable bak rattet. Du bør aldri se bort fra et problem med bilen din, du må ta tak i det for din egen sikkerhet.

Storfornøyd rektor

Amy Smith, assisterende rektor ved Stella Maris College, sier at elevene liker opplæring og ser nytten av den.

Foto: Stella Maris College

– Det er også viktig å vise jentene at de har evnen til å håndtere situasjoner selv når de er på veien, i stedet for å stole på noen andre, sier Smith.

For et bra initiativ! Noe norske skoler også burde innføre? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com