torsdag, februar 20, 2020
Dyr Skolen lot barna få male på hester. Dyreaktivister raser

Skolen lot barna få male på hester. Dyreaktivister raser

-

Ved en rideskole i Brasil, er det helt vanlig at elevene får male og tegne på hestene. Lærerne mener det er en kreativ måte å la barna og hestene knytte bånd på.

Men da rideskolen la ut bildet av den fargerike hesten på Facebook, satte det sinnene i kok. Mange mente dette kunne kategoriseres som dyreplaging.

«Dette er et objektiverende verktøy for barn å male på. Det fremhever bare hvordan de kan objektivere dyr uten å ha noen anelse om deres behov eller hva de vil», sa Liz White, som er leder for Canadas Animal Protection Party til Global News.

Rideskolen derimot, hevder at hestene har det helt fint under maletimen. At de ikke blir stresset, men at de snarere tvert imot koser seg.

Foto: privat / Facebook

Hestene elsker det

Men det er ikke bare i Brasil at det er vanlig å male hester. Ved stallen Ez dreamin stables i USA, kommer det stadig klaser med barn på besøk for å male hestene.

«Det er en vinn/vinn situasjon. Ikke bare får barna mulighet til å kose med hestene, og få pynte dem, men hestene elsker oppmerksomheten også. De elsker alle barna som jobber med dem», sier eier av stallen, Al Branch til Journal Star.

«Jeg elsker å jobbe med barna som jobber med hestene. Det er en perfekt dag for meg», sier han videre.

– Dette er kjempegøy

En av klassene som har besøkt Als stall for å male hester, er Pekin academy of fine art. Shannon Cox er leder ved kunstskolen. Hun forsikrer at malingen barna bruker ikke er giftig, og at den er vannbasert og lett å vaske av.

«De syns det er kjempegøy», sier hun.

«Jeg vil at de skal tenke utenfor boksen, og bare være fri. Mitt ønske er at disse barna, som nå er fem år gamle, vil huske dette for resten av livet. De vil fortelle: «Husker du den gangen da vi malte hester», sier hun videre.

Her kan du se en video der elevene ved kulturskolen får male hester:

LES OGSÅ: Ny kontroversiell måte å feire barnebursdag skaper splid i England

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...