Hjem Dyr Skolen lot barna få male på hester. Dyreaktivister raser
Dyr

Skolen lot barna få male på hester. Dyreaktivister raser

Ved en rideskole i Brasil, er det helt vanlig at elevene får male og tegne på hestene. Lærerne mener det er en kreativ måte å la barna og hestene knytte bånd på.

Men da rideskolen la ut bildet av den fargerike hesten på Facebook, satte det sinnene i kok. Mange mente dette kunne kategoriseres som dyreplaging.

«Dette er et objektiverende verktøy for barn å male på. Det fremhever bare hvordan de kan objektivere dyr uten å ha noen anelse om deres behov eller hva de vil», sa Liz White, som er leder for Canadas Animal Protection Party til Global News.

Rideskolen derimot, hevder at hestene har det helt fint under maletimen. At de ikke blir stresset, men at de snarere tvert imot koser seg.

Foto: privat / Facebook

Hestene elsker det

Men det er ikke bare i Brasil at det er vanlig å male hester. Ved stallen Ez dreamin stables i USA, kommer det stadig klaser med barn på besøk for å male hestene.

«Det er en vinn/vinn situasjon. Ikke bare får barna mulighet til å kose med hestene, og få pynte dem, men hestene elsker oppmerksomheten også. De elsker alle barna som jobber med dem», sier eier av stallen, Al Branch til Journal Star.

«Jeg elsker å jobbe med barna som jobber med hestene. Det er en perfekt dag for meg», sier han videre.

– Dette er kjempegøy

En av klassene som har besøkt Als stall for å male hester, er Pekin academy of fine art. Shannon Cox er leder ved kunstskolen. Hun forsikrer at malingen barna bruker ikke er giftig, og at den er vannbasert og lett å vaske av.

«De syns det er kjempegøy», sier hun.

«Jeg vil at de skal tenke utenfor boksen, og bare være fri. Mitt ønske er at disse barna, som nå er fem år gamle, vil huske dette for resten av livet. De vil fortelle: «Husker du den gangen da vi malte hester», sier hun videre.

Her kan du se en video der elevene ved kulturskolen får male hester:

LES OGSÅ: Ny kontroversiell måte å feire barnebursdag skaper splid i England

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com