in

Skolen ble renovert – bak tavlene gjorde de et historisk funn.

skole

Slate.com skriver om denne fantastiske historien som har forbløffet tusenvis av mennesker. Da Emerson High School i Oklahoma City ble oppgradert dette året, skapte man lokalhistorie.

Klasserommene på den gamle skolen skulle oppgraderes med nye whiteboards og smarboards. Arbeiderne begynte med å fjerne de gamle svarte tavlene som hang i klasserommene. Når de fjernet disse tavlene gjorde de en utrolig oppdagelse.


skole2

Bak de svarte tavlene fant man nemlig et nytt sett med tavler – som ikke har blitt rørt på nesten 100 år. De gamle tavlene har vært skjult bak de nyere tavlene, noe som gjør at skriften og tegningene har blitt fullstendig bevart.

skole3

En gangetabell gir oss innblikk i hvordan læreplanen og undervisningsmetodene så ut i 1917, metoder som sannsynligvis er glemt bort med tidens gang. «Jeg har aldri sett slike metoder i hele mitt liv», sier skolens rektor Sherry Kishore.

skole4

Det er ikke bare innholdet på disse tavlene som er fascinerende, også måten innholdet blir formidlet på. Legg merke til denne skjønnskriften. Det er vel knapt noen som lærer å skrive på denne måten i dag. På tavlen står det: «Jeg gir mitt hode, mitt hjerte og mitt liv til min Gud og en uoppløselig nasjon med rettferdighet for alle.»

skole5

Selv om metodene er ukjent for de fleste av oss, så kjenner eldre generasjoner dem igjen. Rektor Sherry lot sin 85-år gamle mor se tavlene. Sherry forteller om hvordan moren reagerte: «Hun bare sto der og gråt. Hun sa at det var akkurat som å se hennes eget klasserom fra hennes tid som skolejente.» 

skole6

 

skole7

To datoer ble funnet på tavlene og dateres til 13 år før Sherrys mor ble født: 30 november 1917 og 4 desember 1917.

skole8

Det er vanskelig å si hvilke av tegningene som er tegnet av lærerne og hvilke som er tegnet av elevene.

skole9

Skolen ble bygget i 1885 og har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger gjennom årene, men tavlene har ikke blitt oppdaget før nå.

skole10

Tavlene er et historisk funn som lar oss få en liten kikk inn i en svunnen tid.

skole11 skole12

Det er fascinerende å se på disse bildene – tenk at de har lagt der i 100 år og bare ventet på å bli sett igjen. Skolen skal nå bevare bildene slik at også fremtidige generasjoner kan få se dem.

Del gjerne dette med dine venner, så får de også se disse nydelige bildene! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

v stilling

Sitter barna dine slik? Det bør de ikke!

Legene fortalte at deres nyfødte sønn var død. Så skjedde det et mirakel vi knapt har hørt maken til!