in

Denne læreren vil at foreldrene skal ta ansvar – det er ikke skolen som skal oppdra barna dine!

Hvem er det som har ansvaret for oppdragelse av barn? Er det skolen eller foreldrene?

Den pensjonerte læreren Paulo Gandra fra Sverige kom over et bilde fra en skole i Portugal, hvor et notat til foreldre var klistret opp. Paulo likte det så godt, at han oversatte brevet til svensk og la det ut på Facebook. En rekke gange har brevet skapt stort engasjement i Sverige. Her oversatt til norsk:

Til foreldrene

Vi minner alle foreldre om at det er hjemme man lærer barn de magiske ordene; god morgen, vær så snill, vær så god, unnskyld meg og takk.

Foto: Pixabay

Det er også hjemme man lærer barna å være ærlige, ikke juge, å komme presis, være flittige, solidariske og respektere sine venner, de som er eldre og lærere.

Foto: Pixabay

Hjemme lærer man seg også å være renslig, å ikke prate med munnen full av mat og ikke slenge fra seg søppel på gulvet eller ute på bakken.

Foto: Pixabay

Det er fortsatt hjemme man lærer seg å være organisert, ta vare på tingene sine og ikke stjele andre sine ting.

Foto: Pixabay

Her på skolen lærer vi matte, historie, geografi, fysikk, vitenskap, engelsk og gym. Vi bare forsterker den oppdragelsen barna har fått hjemme av sine foreldre!

Læreren har ikke samme posisjon lenger

Læreren Paulo Gandra mener foreldre må ta mer ansvar. Foto: Facebook

I et intervju med SvD forteller Paulo Gandra om sitt syn på den moderne skolen.

– Det snakkes mye om at man må ha høyere lærerlønninger, men jeg tror ikke det er der problemet ligger. Jeg tror lærerne har tapt sin maktposisjon i klasserommet.

Gandra flyttet fra Portugal til Sverige i 1966. Under mesteparten av sitt yrkesliv har han jobbet som lærer. Han har bevitnet en drastisk endring fra han begynte sin yrkesutøvelse til nå.

– Foreldrene forventer at skolen skal ta hånd om alt rundt barnet sitt. Men barna må sendes på skolen med en forberedelse hjemmefra. Det er ikke skolen som skal oppdra barn, skolen skal derimot bygge videre på oppdragelsen som barna har fått hjemme, sier Gandra til SvD.

DEL gjerne videre dersom du synes dette er et viktig budskap til alle foreldre!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Gå deg ned i vekt: Ti kilo på ti uker

far og datter

Jenta var en mobber. Da ga faren henne en straff som både blir hyllet og kritisert