fredag, februar 28, 2020
Nyheter Skotørker var trolig brannårsaken da fire personer omkom i...

Skotørker var trolig brannårsaken da fire personer omkom i Bergen

-

4. januar startet brannen i tomannsboligen i bydelen Ytrebygda i Bergen. Fire personer døde i brannen. Nå tror politiet at brannen startet i en skotørker i første etasje.

Undersøkelsene omkring brannårsaken er ikke sluttført, men alt tyder på at brannen skyldes en elektrisk feil på en skotørker plassert i vaskerommet i husets første etasje. Det skriver Dagbladet.

Politiet vil foreløpig ikke si noe mer om hvilket merke eller modell skotørkeren hadde.

Mor og tre døtre døde

Brannen brøt ut i 6.30-tiden den 4. januar. I boligen bodde en familie på sju, der fem var barn. Barna var i alderen 7 til 18 år. Familien var syriske flyktninger som kom til Norge og Bergen i 2017.

De døde er mor Malak Hauro (41) og døtrene Nohin (7), Rouhlat (9) og Noura (14). Far og en sønn på 18 år kom seg ut av den røyktette boligen, mens en sønn på 15 ikke var hjemme.

Norjin Othman (7), Norjan Othman (14), Malak Hauro (41) og Rouhlat Othman (7). Foto: privat

Flere hundre møtte opp til seremonien

13. januar ble de fire familiemedlemmene gravlagt. Flere hundre mennesker møtte opp i Haukelandshallen for en seremoni i forkant.

«Det er ekstra tungt når unge mennesker som har hele livet foran seg, går bort på denne måten. Vi sørger sammen med dere. Vi er her så lenge dere trenger oss. Ingen skal være aleine i sorgen», sa ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, i sin tale.

Hele byen er preget

Ifølge BA, er hele byen er preget av den tragiske ulykken, og mange har lagt ned minneord og hilsener foran boligen til familien.

«Du og familien din er så snill og alltid blid og glad. Du var flink til å ordne opp i ting hvis noen krangler. Du har et godt smil. Hvordan hadde livet vært uten deg», har noen skrevet om ni år gamle Rouhla.

«Jeg kommer aldri til å glemme deg. Du er fortsatt min beste venn. Du er en god venn, en sånn som hjelper andre. Du er snill. Jeg kommer til å drømme om deg hele tiden», skriver noen andre.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...