in

Skredofferets familie: –Nå får familien et gravsted som vi kan gå til

gjerdrum

Alt tyder på at det var den siste savnede etter skredkatastrofen som ble funnet i skredområdet mandag morgen.

Det ble ved 07.30-tiden mandag morgen gjort funn av en død person i skredgropen i Gjerdrum. Dette skriver Politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Politiet opplyser videre at de pårørende til den siste savnende er orientert om funnet, og at de jobber med å frigjøre avdøde fra skredet.


Rasa Lasinskiene (49) er den eneste som har status som savnet og antatt omkommet etter skredet.

Sønnen Mantas Gulbinas og datteren Auguste Lasinskiene forteller til Romerikes Blad at de ble varslet om funnet tidlig mandag morgen.

– Jeg er lettet nå, selv om det var en tung beskjed å få tidlig på morgenen. Vi har hele tiden håpet på at politiet skulle finne henne, og nå får vi en grav å gå til. Det var det vi håpet på, sier Gulbinas til RB.

https://www.instagram.com/p/CMvHyk-ADwb/

– Endelig. Nå får vi ro i sjelen. Det er det eneste vi har ønsket, slik at vi kan si ordentlig farvel. Vi var veldig redde for at hun ikke skulle bli funnet, selv om vi hadde et håp hele tiden. Nå får familien et gravsted som vi kan gå til, sier Lasinskiene til avisen.

Rasa Lasinsikene (49) var ute og luftet hunden før hun skulle på jobb da kvikkleireskredet gikk tidlig om morgenen 30. desember i fjor. Ifølge VG har ektemannen fortalt til Bergens Tidende at han snakket med Lasinskiene på telefonen da kontakten plutselig ble brutt.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Området hvor funnet ble gjort, var definert som «aktuelt» for funn.

– Vedkommende ble funnet under en meter med skredmasser, og har mest sannsynlig ligget der en god periode under vann som har rent i forbindelse med dreneringen, sa Stoltenberg.

Spleis

Spleis er det opprettet en støtteinnsamling til støtte for familien som mistet alt under skredet.

«Våre kjære venner, Salwa og Mantas har sammen med familien opplevd sitt verste mareritt.

Foto: Spleis

Moren til Mantas er blant de som er savnet etter raset på Gjerdrum og faren hans har mest sannsynlig mistet alt han eier i tillegg til at både kone og hund fremdeles er savnet.

Håper på et lite bidrag, så de kan få én ting mindre å bekymre seg over i denne tunge tiden og samtidig gjøre veien tilbake til hverdagen litt enklere.»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Erling Lorentzen

Erling Lorentzen begravet i dag – preget Kong Harald ankom på krykker

barn i lek

Gevinstene ved fri lek