in ,

Skrekkfunn i turområdet: En liten valp på fem og en halv måneder ble offer

Skjermdump: Instagram

I et populært turområde i Bergen var det lagt ut hvite korn, druer og sjokolade – ting som er potensielt dødelig for hunder.

I skogen i Storåsen-området på Rolland i Åsane fant valpen, som var ute og trente innkalling med eieren, en stor mengde mørk sjokolade og en klase med druer.

– Hunden fikk brekkmiddel og kastet opp den mørke sjokoladen. I og med at eieren reagerte såpass raskt som hun gjorde, fikk ikke hunden noen senskader eller andre problemer, sier veterinær Camilla Meltevik hos Sandviken Dyreklinikk til TV 2.


–  Viktig at vi hundeeiere også følger med når vi har hundene våre løs i «trygge» skogsområder, og at vi kontakter veterinær umiddelbart dersom hunden har spist noe giftig, som f.eks sjokolade. Symptomene på forgiftning oppstår nemlig ikke før det har gått minst to timer, skriver Klaras eier på Instagram der hun har lagt ut bilde av en sliten hund som nettopp har fått brekkmiddel:

– Dagen etter gikk jeg opp i dagslys og fant sjokolade-restene og drueklasen. Det ble fjernet. Jeg vet jo ikke hvem som hadde lagt ut sjokoladen og druene, eller deres intensjon, men jeg vet at begge disse matvare er farlig for hunder å få i seg, sier hundeeieren til Åsane Tidene.

Hun retter en stor takk til veterinæren, og legger til at det heldigvis bra med valpen hennes.

Sjokolade inneholder metylxantiner som koffein og teobromin. Hunder er mye mer følsomme for disse enn folk er. Methylxanthiner finnes i alle sjokolader i varierende grad. Dersom hunden spiser sjokolade kan det gi oppkast, diaré, økt hjerte- og luftveisfrekvens, økt kroppstemperatur, redusert blodtrykk, muskelstivhet, kramper, hjertesvikt og koma.

Også rosiner og druer kan for visse hunder være farlig selv i helt små mengder. Man kan ikke forutse hvilke hunder det er farlig for.

Symptomer er brekninger, diaré, skjelvinger, smerte i buken eller akutt nyresvikt.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kraftig byks i smittemeldinger etter nedlasting av app

politi

Kripos: Økning i tidligere dømte gjerningspersoner i drapssaker