Hjem Kosthold Skremmende resultater fra undersøkelser: barn får i seg alt for lite grønnsaker

Skremmende resultater fra undersøkelser: barn får i seg alt for lite grønnsaker

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det kan være vanskelig å få barna til å spise grønnsaker, og det kan være enkelt å droppe kampen og la de spise som de selv vil. Undersøkelser viser at flere og flere foreldre velger denne løsningen. Mange barn får nemlig i seg alt for lite grønnsaker.

Dessverre er det slik at flere undersøkelser viser at kun 5 % av barn får i seg mengden grønnsaker som de trenger, i følge næringsspesialist Mikayla Madden.

«Jeg vet at studier viser at rundt 5 % av barn får i seg den anbefalte mengden med grønt. Men de voksne spiser faktisk ikke så mye mer de heller, forteller Mikayla i følge Bellingen Courier- Sun.

En undersøkelse fra Queensland viste i februar 2018 at 4 % av barna i Queensland, Australia, spiste nok grønnsaker. En annen undersøkelse i New South Wales viste at 5 % av barna nådde det anbefalte inntaket om dagen.

Foto: Pixabay

Spiser du ikke nok grønt, gjør ikke barna dine det heller

Mange foreldre er ganske så kreative når de prøver å få i barna grønnsaker. Grønnsakene blir formet som kaniner og pusekatter for at barna skal synes det er spennende å spise, men det er kanskje ikke den beste løsningen, Mikayla Madden forteller at det beste du kan gjøre for å få barna til å spise grønnsakene er å spise de selv.

«Hvis du kun spiser grønnsaker en gang om dagen kommer du aldri til å nå de anbefalte inntaket. Prøv å inkludere grønnsaker på flere tidspunkt om dagen» lyder det fra eksperten.

Hun forteller også at jo flere grønnsaker du spiser og desto mer barn blir presentert for grønnsaker i løpet av oppveksten, jo større sjanse er det for at barna spiser det av seg selv uten press fra de voksne.

Det anbefales at barn mellom fire og ti år skal ha mellom 300 til 500 gram frukt og grønt om dagen, mens alle over ti år bør spise rundt 500 gram hver dag.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com