Forsiden Kosthold Skremmende resultater fra undersøkelser: barn får i seg alt for lite grønnsaker

Skremmende resultater fra undersøkelser: barn får i seg alt for lite grønnsaker

Det kan være vanskelig å få barna til å spise grønnsaker, og det kan være enkelt å droppe kampen og la de spise som de selv vil. Undersøkelser viser at flere og flere foreldre velger denne løsningen. Mange barn får nemlig i seg alt for lite grønnsaker.

Dessverre er det slik at flere undersøkelser viser at kun 5 % av barn får i seg mengden grønnsaker som de trenger, i følge næringsspesialist Mikayla Madden.

«Jeg vet at studier viser at rundt 5 % av barn får i seg den anbefalte mengden med grønt. Men de voksne spiser faktisk ikke så mye mer de heller, forteller Mikayla i følge Bellingen Courier- Sun.

Reklame

En undersøkelse fra Queensland viste i februar 2018 at 4 % av barna i Queensland, Australia, spiste nok grønnsaker. En annen undersøkelse i New South Wales viste at 5 % av barna nådde det anbefalte inntaket om dagen.

Foto: Pixabay

Spiser du ikke nok grønt, gjør ikke barna dine det heller

Mange foreldre er ganske så kreative når de prøver å få i barna grønnsaker. Grønnsakene blir formet som kaniner og pusekatter for at barna skal synes det er spennende å spise, men det er kanskje ikke den beste løsningen, Mikayla Madden forteller at det beste du kan gjøre for å få barna til å spise grønnsakene er å spise de selv.

«Hvis du kun spiser grønnsaker en gang om dagen kommer du aldri til å nå de anbefalte inntaket. Prøv å inkludere grønnsaker på flere tidspunkt om dagen» lyder det fra eksperten.

Hun forteller også at jo flere grønnsaker du spiser og desto mer barn blir presentert for grønnsaker i løpet av oppveksten, jo større sjanse er det for at barna spiser det av seg selv uten press fra de voksne.

Det anbefales at barn mellom fire og ti år skal ha mellom 300 til 500 gram frukt og grønt om dagen, mens alle over ti år bør spise rundt 500 gram hver dag.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT