Hjem Kjendisnytt Skuespiller Ane Dahl Torp kritisk til hyppig skjermbruken i skolen

Skuespiller Ane Dahl Torp kritisk til hyppig skjermbruken i skolen

Barn i Osloskolen får iPad fra første skoledag. Det mener skuespiller Ane Dahl Torp er for tidlig

– Jeg står daglig i den artige situasjonen der jeg prøver å kontrollere barnas skjermbruk. De klarer selvfølgelig ikke det selv, og når de kommer hjem med en iPad fra skolen så blir det vesentlig vanskeligere, sier Ane Dahl Torp til Avisa Oslo.

Hun er selv mor til to barn på 11 og 13 år. De fikk iPad allerede første skoledag. Ane Dahl Torp er skeptisk. Hun understreker at hun ikke er mot all digital læring, men opplevde at det var lite kontroll med innholdet på skjermen, og sier til Avisa Oslo at hun synes læringsutbyttet er «høyst usikkert i beste fall».

– Jeg liker ikke gamifiseringen av læringen i så stor grad. Dessuten er det vanskelig å følge med på hva barna faktisk gjør. Sitter du bare og ser på NRK Super eller gjør du lekser?, poengterer skuespilleren.

I likhet med skolebarn bruker også Ane Dahl Torp som skuespiller mye tid på å lese og huske tekst. Og til det vil hun absolutt ikke benytte iPad. Hun kjenner heller ikke til at hun har kolleger som sverger til iPad når de skal pugge manus. Opplevelsen hennes er rett og slett at digital lesing fester seg dårlig.

Søndag 14. mai er hun en av flere foreldre som planlegger å demonstrere på Eidsvolls plass, foran Stortinget. Det er Siri Sjøgren Selmer som startet Facebook-gruppen «opprop for mindre skjerm på barneskolen» som er initiativtaker for demonstrasjonen. Gruppen har mer enn 16 000 medlemmer, og hovedmålet er å begrense skjermbruken i undervisningen.

Siri Sjøgren Selmer er en flittig stemme i debatten om skjermbruk i skolen. I et innlegg i Dagsavisen har hun påpekt at «Jeg syns det er ille nok at barna skal klunke på tastaturet i enhver undervisningstime, men når læreren er opptatt med undervisning, så sitter de og gamer og er på sosiale medier i stedet».

Hun skriver videre at «Det er nemlig helt umulig for lærerne å vite hva 30 barn på skjerm holder på med, skjermen er jo i veien når læreren står ved kateteret. Så mens læreren tror barna jobber på skriveoppgave, sitter mange og gamer. Dette gjelder barn helt ned på småtrinnene».

KrF har lovet demonstrantene å ta problematikken opp i Stortinget etter demonstrasjonen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com