Hjem Kjendisnytt Skuespiller med spesiell rolle i «Haisommer» er død

Skuespiller med spesiell rolle i «Haisommer» er død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Susan Backlinie, kjent for sin rolle som det første offeret for et haiangrep i Steven Spielbergs film «Haisommer», er død. Hun ble 77 år gammel.

Backlinie døde lørdag morgen i sitt hjem i California av et hjerteinfarkt, bekreftet Sean Clark, eieren av Convention All Stars, til Variety. Backlinie var tidligere skuespiller og stuntkvinne.

Hun huskes best for sin rolle som Chrissie Watkins i «Haisommer», der hun i filmens ikoniske åpningsscene blir dratt under vann av en brutal morderhai. Backlinie spesialiserte seg som stuntutøver med fokus på svømming.

Backlinies skrik av angst i åpningsscenen av «Haisommer» var faktisk ekte. Hun fikk ikke noe varsel om når hun ville bli trukket under vann, noe som var ment for å framkalle en ekte reaksjon fra henne.

Susan Backlinie ble født 1. september 1946. I tillegg til sitt arbeid som skuespiller og stuntutøver, var hun også dyretrener tidligere i livet. Etter at hun trakk seg tilbake fra skuespilleryrket, arbeidet Backlinie som dataregnskapsfører i Ventura, California.

Backline i filmen «Haisommer». Foto: Youtube

Backlinie medvirket i flere filmer frem til tidlig på 1980-tallet, mest merkbart i Jim Hensons regisserte film «The Great Muppet Caper» (1981) og Spielbergs «1941» (1979). Hun dukket opp i en parodiscene i «1941» som omhandlet «Haisommer», hvor hun møter en japansk ubåt i stedet for en stor hvit hai.

Hun hadde også roller i noen TV-serier, inkludert «The Quest», «Quark» og «The Fall Guy». Andre filmkreditter inkluderer «The Grizzly & the Treasure» (1975), «A Stranger in My Forest» (1976) og «Day of the Animals» (1977).

Backlinie etterlater seg sin ektemann, Harvey Swindall.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com