Hjem Fremhevet Skuespillermiljøet i sorg etter Kjersti Holmens død

Skuespillermiljøet i sorg etter Kjersti Holmens død

Skuespiller Kjersti Holmen døde natt til søndag, 65 år gammel.

Kjersti Holmen har vært syk i lengre tid. Den folkekjære skuespilleren døde natt til søndag på Økernhjemmet, etter lengre tids sykdom. Hun ble 65 år gammel, melder NRK.

Familien opplyser at de ønsker ro og fred etter dødsfallet.

«Kjersti var unik. En sjelden begavelse og en kjær venn. Jeg fyller hjertet mitt med gode minner», skriver Hege Schøyen i en e-post til NRK.

Schøyen og Kjersti Holmen laget tidlig på 2000-tallet seriene «Hege & Kjersti» og «Hege & Holmen» sammen.

– Det er virkelig en av de store kunstnerne som er borte. Det er trist for familien, men også for Nationaltheatret som institusjon og hennes kolleger, sier tidligere teatersjef Hanne Gløtvold Tømta til VG.

Hanne Gløtvold Tømta var teatersjef i 12 av de årene Kjersti Holmen var tilknyttet Nationaltheatret.

– Hun var en unik scenekunstner i norsk teater, film og ikke minst revy og komedie. Det at hun går bort så altfor tidlig er bare fryktelig trist. Jeg har først og fremst følt det som en ære være hennes sjef, og er svært ydmyk over å ha jobbet med dette store talentet.

Jon Øigarden er en av de mange norske skuespillerne som har spilt med Holmen. De to figurerte sammen i filmen «Mennesker i Solen», og beskriver nyheten som «forferdelig trist».

– Jeg var så heldig å få jobbe med Kjersti en gang. Jeg har alltid beundret henne, og synes at hun var helt fantastisk. Jeg husker fra videregående skole hvor jeg var med på Grefsenrevyen. Jeg var alltid så stolt over å si at hun også hadde vært med der. Hun var helt unik. Jeg har alt godt å si om henne, og mine tanker går til familien, sier Øigarden til Dagbladet.

Også skuespillerveteran Ingar Helge Gimle spilte i filmen, men jobbet også med Holmen i en rekke andre produksjoner, deriblant for scenen.

– Norge har mistet en av sine fremste skuespillere, og i sin generasjon, var hun kanskje den fremste. Hun var et helt spesielt talent, et talent av de sjeldne, sier Gimle til Dagbladet.

Holmen ble syk de siste ti årene av livet sitt, sier VGs teaterkritiker Jon Selås.

– Hun fikk dessverre ikke gjort alt hun skulle i livet. Men hun var dyktig på det hun gjorde, sier han.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com