torsdag, juli 2, 2020

Skulle ta bilde av soloppgangen. Fanget et helt unikt fenomen på kamera

Mest lest nå

Rhys Pleming (30) gikk opp til Snowdonia, det høyeste punktet i Wales tidlig onsdag morgen den 1. januar for å få med seg årets første soloppgang. Det han fikk se, blåste han helt over ende.

På himmelen, midt i den vakre soloppgangen, så det nemlig ut som at det stod en person. Mange får assosiasjoner til Jesus eller til en engel når de ser bildet.

Fenomenet heter brockenspekter, eller blokksbergspøkelset på norsk, og er veldig sjelden. I tidligere tider, ble det sett på som et overnaturlig fenomen.


Rhys forteller at opplevelsen var majestetisk.

Foto: Rhys Pleming / Instagram

Perfekt timing

«Det var bare 50/50 prosent sjanse for å få se soloppgangen, fordi det var så mye skyer. Men jeg og en venn bestemte oss for å gå opp likevel», sier Rhys til Daily Post.

Selv om Rhys  og vennen hadde vært ute på fest hele natta, la de likevel ut på den lange turen klokka 6 om morgenen.

LES OGSÅDisse hundeformede skyene får nettet til å gå helt bananas

«Han ba meg gå i forveien, for han gikk litt saktere enn meg. Så jeg må ha kommet frem rundt 8.15, og begynte å ta noen bilder av soloppgangen. Det var noen få andre folk der også», sier Rhys videre.

Rundt en time senere, kom vennen opp på toppen. Og det var da det skjedde. Rhys kaller det «perfekt timing».

– Et nyttår jeg alltid kommer til å huske

Toppen guttene stod på, heter Snowdonia. Den ligger i en naturpark, som er kjent for å være den vakreste parken i hele Europa.

«Jeg snakket med en person som sa de hadde besteget Snowdonia over 40 ganger, men det var første gangen de så noe i nærheten av dette», sier Rhys, og legger til:

«Dette var et nyttår jeg alltid kommer til å huske.»

Blokksbergspøkelset

Fenomenet Brockenspekter, som også kalles Brockenspøkelse, oppstår på en hvilken som helst tåkelagt fjellside eller skybanke når solen er lav. Det kan også observeres fra fly.

Brocken blir også noen ganger kalt Blokksberg, et fjellnavn som i nordeuropeisk folketro særlig blir knyttet til stedet for heksesabbater.

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter