Mammablogger Annika Leone er lei av at flere og flere foreldre stille krav om hva som skal stå på bordet i barneselskaper.  Det skal være sukkerfritt, økologisk og «nyttig» mat som serveres.

Annika mener at all denne «sunnheten» kan ha motsatt effekt. «Alle reglene gjør at barn får et usunt forhold til mat», sier  Annika til TV2.

«Det er snart 2018 og vi er bevisste på hva vi putter i oss. Salget av økologiske matvarer har eksplodert de siste årene. Dette viser seg også i barnas bursdagsselskaper», sier den svenske journalist og mammabloggeren.

«Her en dag traff jeg en venninne som snart skal ha barneselskap for sin 7-åring. Hun var så stresset over dette. Hvorfor? Fordi nesten alle gjestene hadde sendt spesielle krav om hva som måtte være på bordet…KRAV!

Vi snakker ikke om allergier her, men: Økologisk, vegansk, glutenfritt, sukkerfritt, e-nummer og egg fra spesielle frittgående høns som ikke finnes i vanlige matbutikker (skyt meg!)

Hun forteller videre til TV2: «Når venninnen min fortalte om hvor stresset hun var på grunn av alle foreldrenes krav om hva som skulle serveres i selskapet, måtte jeg bare reagere».

Hej lördag, här kommer jag.

A post shared by Annika Leone (@annikaleone) on

”Godteri er ikke narkotika”

Annika mener at voksne ikke lenger tillater barn å ha det morsomt i fødselsdager. Allergier en en ting, men spesifikke krav som sukkerfrie besøk? Jeg tror at alle disse reglene fra foreldre leder til at barna får et usunt forhold til mat. Godteri er ikke gift», sier hun.

«Det er ikke ok å bestemme menyen når man er gjest som voksen hos voksne. Men det finnes mange der ute som ikke forstår hvilke krav de stiller til andre foreldre- og deres barn. Bursdager skal være morsomme- uten å ha masse matregler fra voksne.

 

TV2

Hva synes du om slike krav i barneselskaper? Har det gått for langt?