Hjem Nyheter Skyting ved barneskole i Finland

Skyting ved barneskole i Finland

I byen Vantaa i Finland har en alvorlig skytehendelse ved en skole utløst en massiv politioperasjon tirsdag formiddag. Hendelsen har skapt stor uro og bekymring i det lokale samfunnet, samt blant pårørende til skolens elever.

Ifølge finske nyhetskilder, inkludert Ilta Sanomat og Iltalehti, har politiet bevæpnet seg og rykket ut til skolen umiddelbart etter å ha mottatt meldinger om skytingen. Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, og detaljer rundt hendelsesforløpet og motivet bak angrepet er ennå ikke klare.

I lys av denne alvorlige situasjonen har politiet utstedt en klar advarsel til alle som befinner seg i nærheten av skoleområdet. Innbyggerne oppfordres til å holde seg innendørs og unngå området rundt skolen for å ikke forstyrre politiets arbeid og sikre egen sikkerhet.

«Ikke åpne døren for fremmede,» understreker politiet i en uttalelse.

Det har blitt bekreftet av politiet at skytingen faktisk har funnet sted, og at flere personer skal være skadet. Omfanget av skadene og tilstanden til de berørte er fortsatt ikke kjent. I en positiv utvikling har politiet meldt at en gjerningsperson er pågrepet, noe som potensielt kan begrense videre fare for elever og ansatte ved skolen.

Skolen, som er en barneskole med om lag 800 elever, står nå i sentrum for nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Myndighetene jobber intensivt med situasjonen, og ytterligere oppdateringer er forventet ettersom etterforskningen fortsetter.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com