Hjem Helse Slankekuren som krever mindre mental energi

Slankekuren som krever mindre mental energi

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Synes du det er tungt å telle kalorier, eller holde deg til en bestemt type mat? Med periodisk faste krever slankekuren mindre mental energi.

– Når du prøver et slankeopplegg så tenker du ofte på det hele tiden. Du skal spise tre ganger om dagen, og du skal hele tiden forberede det, og det krever mental energi, sier fedmeekspert og overlege ved Oslo universitetssykehus, Serena Tonstad, til Nettavisen.

Tidligere har man antatt at det beste var å gå sakte ned i vekt, men nå ser ekspertene at det ikke er tilfellet. Måltidsrytmer og det at man må spise frokost er også myter som har falt.

Nylig publiserte forskere ved universitetet i Chicago en studie der de studerte effekten av periodisk faste på vektnedgang. I et bestemt tidsvindu fikk de 49 deltagerne spise akkurat hva de ville. Noen kunne spise mellom 13 og 17, noen kunne spise mellom 13 og 19. I dette tidsrommet var det fritt frem, og de behøvde å ikke telle kalorier.

LES OGSÅ: Jacob veide 325 kilo og var med det verdens tyngste tenåring. Så begynte han å slanke seg…

I løpet av en periode på 8 uker hadde begge gruppene gått ned rundt tre prosent av kroppsvekten sin.

Serena Tonstad forteller til Nettavisen at hun gjerne foreslår både 5:2 og 16:8 for pasienter som skal ned i vekt. Denne type faste-slanking gjør at maten og slankingen ikke tar så stor plass i hverdagen til folk.

– For en del pasienter så blir det lettere fordi du vet og har bestemt på forhånd når du skal spise og når du skal slutte å spise. Etterlevelsen blir lettere når du har en regel å følge. Du slipper å tenke «skal/skal ikke» hver gang, sier Tonstad.

Hun er nøye med å presisere at faste ikke er for alle. Diabetikere, barn, unge, gravide og personer med alvorlige kroniske sykdommer eller personer som har eller tidligere har hatt en spiseforstyrrelse anbefales ikke å faste.

LES OGSÅ: 10 tips: Slik går du ned i vekt uten slanking og dietter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com