søndag, januar 26, 2020
Nyheter Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy - Norsk mann...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

-

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ i helgen.

De to som skal ha vært involvert i episoden kommer fra Asker og Bærum. Gresk politi bekrefter ovenfor NRK at det har vært en voldsepisode og at en av de involverte, en norsk mann, nå er siktet for drapsforsøk. Mannen skal ha forsøkt å slå en annen mann med en flaske.

Kjenner hverandre og har reist sammen på tur

Kim Gerdts er forsvarer for den siktede mannen. Siktede har blitt sendt videre til øya Naxos hvor han har vært i avhør.

I følge forsvareren erkjenner ikke siktede straffeskyld. De involverte guttene kjenner hverandre og har reist på samme tur. Siktede mener at fornærmede har opptrådt på en provoserende måte i forkant av slåsskampen, sier forsvareren til NRK. 

– Slik jeg har forstått det har han ikke hatt rett på advokatbistand under avhørene, noe som er et brudd på menneskerettighetene. Min jobb har så langt vært å skaffe han advokat. Han opplever at politiet ikke er behjelpelige med det, sier Gerdts.

Har det bra etter forholdene

Far til fornærmede forteller til VG at sønnen har det bra etter forholdene. Han ble sendt til sykehuset i Aten med skade i halsen og vil bli sendt hjem til Norge så raskt som mulig. Sønnen var på en arrangert russetur for neste års russ.

Politiet er bekymret

I fjor var det mye fyll og slåssing blant norske ungdommer som reiste på russeturer til utlandet. Også i år drar mange kommende russ til de greske øyer på tur.

Politiførstebetjent Johan Benitez og avsnittsleder ved Majorstuen politistasjon uttalte til NRK forrige uke at de er bekymret og har en oppfordring til russen:

– Det å holde sammen er viktig. Så må man være forsiktig med inntak av alkohol, og drikke mye vann, sier Benitez.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kaster grisen utfor 70 meter – ble tvunget til å hoppe i strikk

Folk over hele verden har protestert kraftig etter at en fornøyelsespark i Kina tvang en gris til å hoppe strikkhopp. "Dette er dyremishandling av...

Forsker konkluderer: influensa ER verre for menn

Er det virkelig slik at menn blir sykere enn kvinner? Du er nok ikke alene om du...

Kvinne stanset bilen for å filme elg. Hva hun også fikk med på opptaket, fikk henne til å grøsse

Da den kanadiske kvinnen Audrée Tanguay Fréchette tilfeldigvis så en elg som sto og beitet i veikanten i Gaspésie i Quebec, stanset hun bilen...