mandag, august 10, 2020

Hun ble slått og ringte nødnummeret – Politibetjenten som mottok samtalen handlet resolutt

Mest lest nå

Denne politimannen, fra Oregon i USA, er utvilsomt en helt. Han heter Patrick Kinney. Han går langt for å hjelpe sine medmennesker. Og jeg vet at det finnes mange som ham.

For også her hjemme finnes det menn og kvinner – i politiet, brannvesenet og helsevesenet – som gjør langt mer for andre enn det stillingsinstruksen krever.


Dessverre får vi sjelden høre om disse hverdagsheltene. Historiene deres er liksom ikke viktige nok. Derfor vil jeg at politisjefens takkebrev til Patrick (fritt oversatt lenger ned) skal være en hyllest til alle mennesker som går den ekstra distansen for andre.

«Fredag 3. oktober, 2014, responderte du på en melding om vold i hjemmet, der en mann ble pågrepet for å ha slått sin gravide kjæreste. Når en annen politimann tok mannen med til arresten, ble du værende hos familien og hjalp dem.

Du fikk vite at en skål med nudler ble kastet i forbindelse med hendelsen og at nudlene var den eneste maten kvinnens toåring hadde å spise den dagen. Videre fikk du vite at kvinnen kun hadde noen druer og én eneste bleie igjen for resten av helgen. De hadde ingen penger og heller ingen måte å forflytte seg på til et sted hvor de kunne skaffe mat.

I din rapport skriver du bare «jeg tok noen grep for å sørge for at de hadde nok mat og bleier for noen dager fremover.» I går fikk jeg vite hva du virkelig gjorde når du «tok noen grep.»

Med hjelp av din kone skaffet du matvarer fra din kirkes matforråd, samt ditt eget matskap. Mens din kone samlet sammen dette, dro du til butikken hvor du, med dine egne penger, fylte opp politibilen med brød, melk, egg, frukt og bleier. Moren gråt når du leverte varene.

Konstabel Kinney, den eneste grunnen til at jeg kjenner til din og din kones gode handlinger, er at en av dine kollegers familiemedlemmer så deg på butikken. Du var fornøyd med at ingen andre visste hva du gjorde. Det er ikke jeg.

Dine uselviske handlinger er selve symbolet på menneskelig godhet og et eksempel til etterfølgelse for resten av oss. Takk for at du valgte å gå den ekstra distansen. Jeg er så stolt over å jobbe sammen med deg.

Hjertelig hilsen

Robert F. Kappelman, Politisjef»

Politisjefens takkebrev

Del gjerne historien for å hylle den politibetjenten!

130,367FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter