Hjem Helse Slik blir du kvitt leverflekkene på hendene

Slik blir du kvitt leverflekkene på hendene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De kommer som regel etter fylte 40 år, disse mørke flekkene som plutselig dukker opp på huden på hendene eller i ansiktet. De har mange navn: Aldersflekker, leverflekker, gammelmannsflekker eller alzheimersflekker.

Flekkene kommer på grunn av hyperpigmentering i huden. Det oppstår når huden produserer for mye melanin. Langvarig og kraftig soling uten god nok solfaktor er en av grunnene til at flekkene oppstår. Men hormonelle forandringer i kroppen, som for eksempel en graviditet, kan også sette fart på flekkene.

leverflekker
Leverflekker kalles også solflekker eller aldersflekker. Foto: Beyond My Ken/Wikipedia

Det finnes flere kjemiske behandlinger som kan bleke de brune flekkene. Men nå har den amerikanske hudlegen Doug Willen kommet med en løsning som både er enkel, effektiv og billig, og som du kan utføre hjemme.

Oppskrift på behandlingen

Det du trenger er:

½ glass eplesidereddik

1 løk

Slik gjør du:

Del en middels stor løk i biter og kjør den i en mikser. Tilsett eplesidereddiken og kjør det hele til blandingen blir som en jevn grøt. Påfør blandingen med en bomullsdott på de mørke flekkene, og la det virke i minst 20 minutter. Gjør dette hver dag i en måned.

Etter hvert vil du se at flekkene blir lysere og lysere. Pass også på å bruke høy solfaktir på de aktuelle stedene når du er ute i solen. Aller helst bør du unngå solen helt mens du holder på med behandlingen.

Gjør huden ung og myk

Eplesidereddik har en naturlig blekende effekt. I tillegg er den rik på næringsstoffer som gjør huden myk og holder den ung. Eddiken har også en alkaliserende effekt som balanserer hudens pH-verdi. Eplesidereddik er også et effektivt middel mot hudproblemer som acne og kløe.

Løk er rik på antioksidanter og bidrar til å motvirke effekten av frie radikaler. Løken bremser dermed aldringen av huden

Så har du fått disse mørke flekkene på huden din, er denne oppskriften absolutt verdt et forsøk. Nedenfor kan du se en video hvor hudlegen forklarer det hele: 

  1. vorte
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com