tirsdag, januar 28, 2020
Nyttig Slik blir du kvitt dogg og rim på innsiden...

Slik blir du kvitt dogg og rim på innsiden av bilruta

-

Vinteren har definitiv kommet. Det er kuldegrader ute, og bilen er full av rim og dogg når du skal på jobb om morgenen. Noe av det verste med kuldegrader, er kanskje at man må skrape rutene på bilen. Men enda verre er det med doggen og rimet som legger seg på innsiden av bilruta.

Å skrape bilvinduene på utsiden er så kjedelig. Men det går. Har man en god skrape og tykke hansker, går det stort sett greit. Men hvordan i alle dager får man egentlig bort rimet på innsiden av bilrutene?

Frontruten buer seg jo utover. Og det er helt umulig å komme godt til med en skrape på innsiden. I tillegg spruter rimet du skraper vekk rundt i hele bilen, og legger seg som små, våte dammer i setene.

Kommer av høy fuktighet

Men nå skal du få et genialt tips til hvordan du blir kvitt innvendig dogg og rim for alltid.

Dogg og rim på innsiden av bilrutene, kommer av høy fuktighet i bilen. Når natta kommer, og kuldegradene øker, fryser denne fuktigheten, og legger seg som et lag på rutene.

Veldig irriterende, men ganske enkelt å bli kvitt. Alt du trenger, er kattesand, og et par sokker.

Kattesand med silikon

Kattesanden bør være av typen med silikon. Den har ikke konsistens som sand, men som små, hvite perler. Den heter ofte noe med «silica».

Det er tipseksperten Dave Hax som har laget en video på YouTube der han viser hvordan du går frem:

Fyll den ene sokken med kattesand. Legg gjerne sokken i et stort glass, og vreng den over toppen av glasset. Da blir det lettere å fylle den med sand. Fyll opp til ankelen, og knyt igjen. For å gjøre det litt sterkere, kan du dra den andre sokken over.

Trekker til seg fukt

Legg sokken på dashbordet eller under setet. Kattesanden vil så trekke til seg fuktigheten, og innen et par dager, bør problemet med doggete og rimete ruter på innsiden være løst. Kommer rimet tilbake, bytter du ut sanden, da denne da har trukket til seg maks fuktighet.

Her kan du se videoen med det geniale tipset:

LES OGSÅ: Derfor skal du la syltetøyglasset stå på hodet

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kjøpmann nekter å selge energidrikker til barn under 16 år

Den danske kjøpmannen Allan Kring Bülow nekter å selge energidrikker til barn under 16 år. Og han krever ID i kassen. "Jeg kunne tjent penger...

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...