Hjem Kjendisnytt Slik blir lørdagens delfinale: De seks første er klare til å innta scenen

Slik blir lørdagens delfinale: De seks første er klare til å innta scenen

18 artister skal kjempe om å vinne «Melodi Grand Prix 2024». De første seks går på scenen lørdag. 

Artistene i årets Melodi Grand Prix er fordelt på tre delfinaler. Tre av låtene i hver av disse sendingene går videre til finalen. Delfinalene vil bli sendt fra NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Den første går av stabelen lørdag 13. januar. 

De ni finalistene skal så kjempe om å vinne konkurransen i den store finalen lørdag 3. februar. Den finner sted i Trondheim Spektrum. 

Den første delfinalen går av stabelen lørdag 13. januar. Dette er artistene:

Margaret Berger: «Oblivion» 

Tekst og melodi: Margaret Berger, Anders Kjær, Minoca Engeseth og Sivert Hjeltnes Hagtvedt 

Foto: NRK

Margaret Berger er et kjent navn i denne konkurransen. Hun vant MGP i 2013 og kom på en imponerende fjerdeplass i Eurovision med låta «I Feed You My Love».

Med sine harde og kule beats, stemmeprakt og varme personlighet har hun fått en spesiell plass i LHBTQ+-miljøet. Hun er hyppig representert på pride-arrangementer både i Norden og i Storbritannia.  

Trønderen har oppnådd mye etter at hun gikk av «Idol»-scenen i 2004. Med det kritikerroste debutalbumet «Chameleon» ble hun nominert til Spellemann. Låta «Lifetime Guarantee» fra samme album ble en publikumsfavoritt, og den tilhørende musikkvideoen vant en Spellemann og var i tung rotasjon på «MTV Fresh».

I 2006 flyttet hun sitt musikalske uttrykk nærmere elektropop med albumet «Pretty Scary Silver Fairy». I senere tid har hun utforsket musikk på egen dialekt, noe som har resultert i fire singler. Margaret har også vært å se blant annet i «Hver gang vi møtes» i 2016 og «Maskorama» i 2021. 11 år etter Eurovision-eventyret er Margaret nå tilbake i MGP med låta «Oblivion». 

Myra: «Heart on fire»   

Tekst og melodi: David Atarodiyan, Svein Hermansen og Regina Tucker 

Foto: NRK

Myra er en prisvinnende låtskriver og artist fra Bergen. Med låter som «Hjemløs i egen by» og «Dovre faller» har 29-åringen etablert seg på den norske musikkscenen de siste årene. Hun startet faktisk karrieren i baksetet i en Uber tilbake i 2016. Sjåføren ble imponert over Myras freestyle-rap og kjørte henne så til et musikkstudio. Siden har hun stått på noen av de største scenene i Norge.

Hun har blant annet opptrådt på Øyafestivalen, hatt ukens låt på NRK P3, blitt nominert til årets nykommer på P3 Gull og vunnet Edvard-prisen i 2020 for teksten til låta «Hjemløs i egen by». Videre har hun deltatt i «Stjernekamp» og i «Hver gang vi møtes». I fjor høst var hun også aktuell i «Skal vi danse». Myra er opptatt av å utforske nye ting og å kunne romme mye som menneske – som både rap og glitter. 

Gjennom livet har Myra opplevd flukt fra krig og en barndom i mange ulike barnehjem og fosterhjem. Disse erfaringene kunne ha gjort hjertet kaldt. Sangen i MGP er derimot en erklæring til kjærligheten og håpet om alltid å holde hjertet i brann. Nå gleder hun seg til å delta i Norges største musikkshow med låta «Heart on fire». 

Ingrid Jasmin: «Eya»    

Tekst og melodi: Ingrid Jasmin Vogt og Jonas Kroon  

Foto: NRK

Publikum møtte en artist ganske ulik alt annet på den norske musikkscenen da Ingrid Jasmin slapp debutsingelen i 2021. Hennes elektroakustiske blanding av tradisjoner i moderne produksjon, fremført med en karakteristisk vokalstil, har vakt oppmerksomhet utenfor Norges grenser. Senest nevnt av Billboard som «en totalt forfriskende blanding av nordisk folkemusikk, R&B og latin».   

Ingrid Jasmin har vokst opp i Telemark, et av kjerneområdene for norsk folkemusikk, og har familiebånd til Latin-Amerika. Den musikalske reisen er beriket av hennes varierte bakgrunn. Hun studerte flamenco sammen med tradisjonell norsk musikk og satte dermed tonen for debutalbumet «Luna». Hun vant Spellemann 2022 i Åpen klasse for dette albumet. I tillegg til en Spellemannpris mottok plata også bred anerkjennelse fra kritikere.   

Hun har begeistret publikum med sin sterke musikalske energi på scenen, med opptredener i flere norske byer, festivaler som Havana World Music og by:Larm og TV-programmet «NRK-scenen». Den trespråklige artisten, låtskriveren og produsenten er nå klar til å bergta MGP-publikumet med låta «Eya». 

GOTHMINISTER: «We Come Alive»  

Tekst og melodi: Bjørn Alexander Brem 

Foto: NRK

GOTHMINISTER er Bjørn Alexander Brems hjertebarn og alter ego. Til daglig jobber Oslo-mannen som advokat, men om natten kommer GOTHMINISTER fram. Bjørn Alexander tar ut sine kreative sider gjennom imponerende kostymer og musikk.

GOTHMINISTER spilte nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland og har turnert i flere enn 40 land gjennom en årrekke. I fjor ga de ut albumet «Pandemonium» som vant kåringen «Dark Album of the Year», og danket ut blant andre Rammstein og Placebo. GOTHMINISTER har utallige listeplasseringer i Tyskland og vant hele 19 internasjonale filmpriser for to av musikkvideoene i fjor.   

Låta «We Come Alive» har vært et samarbeid med produsent Jesper Borgen (Alan Walker, Coldplay) og handler om det verdifulle i leken, om å tro på seg selv og stå sammen mot all urettferdighet. Med seg på scenen i MGP har han blant andre korist Hege Rødfjell, som har lang erfaring fra både band, orkester, TV og film. 

Fredrik Halland: «Stranded»   

Tekst og melodi: Fredrik Halland, Jenson Vaughan og Ruthy Raba 

Fredrik Halland flyttet fra Bergen til Los Angeles da han var 16 år for å følge drømmen sin. Han studerte på Musicians Institute i ett år før han turnerte med den amerikanske artisten Colbie Caillat. Fredrik begynte senere å jobbe i studio som låtskriver, produsent og gitarist.

Han har spilt, skrevet og turnert med artister som Justin Bieber, Michael Jackson, Colbie Caillat, Gavin DeGraw, Becky G, Babyface og mange flere. Nå har 30-åringen flyttet tilbake til Norge og vil satse på sin egen artistkarriere. Han er klar for å delta i årets MGP med låta «Stranded». Den har han skrevet sammen med Jenson Vaughan og Ruthy Raba. Sangen handler om viktigheten av å være der for noen i vanskelige og ensomme tider.     

Mathilde SPZ: «Woman Show» ft. Chris Archer & Slam Dunk  

Tekst og melodi: Audun Agnar Guldbrandsen, Silje Montsko Blandkjenn, Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen, Linda Dale, Christopher Colin Archer og Mathilde Espeseth  

Foto: NRK

Mathilde SPZ er et fyrverkeri av en artist som har skrevet og fremført egne låter siden hun var ni år. Hun har sunget på en imponerende lang liste av festivaler og scener og underholder årlig flere titalls tusen publikummere med sin energiske tilstedeværelse på scenen. I MGP-sammenheng deltar hun derimot ikke med et «one man show», men med sitt «Woman Show» – en festsang for de introverte!  

Hun har med seg to energiske artister på denne låta. Chris Archer har over 50 millioner avspillinger, fra russemusikk til pop, og mange i vårt vidstrakte land vil nok kjenne igjen stemmen hans fra festglad musikk. Petter Haga, bedre kjent som Slam Dunk og «Mango IPA-mannen», har gått fra sivilingeniør og gründer til artist, konferansier og foredragsholder med sine humoristiske låter. 

Sammen inntar Mathilde og hennes to «hypemen» scenen med mottoet «You do you». Vær deg selv, og gjør din greie! 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com