Hjem Kjendisnytt Slik blir lørdagens finale i Melodi Grand Prix

Slik blir lørdagens finale i Melodi Grand Prix

JONE og Alessandra får æren av å være henholdsvis første og siste artist ut i årets finale. Subwoolfer kommer også for å fremføre fjorårets vinnerbidrag, i tillegg til den nye låten «Worst Kept Secret».

Sist lørdag ble det klart at de tre siste finalistene som skal til Trondheim er Eline Thorp, Atle Pettersen og Skrellex.

Alessandra, Umami Tsunami og Ulrikke Brandstorp gikk videre fra delfinale 1. Mens JONE, Swing’it og Elsie Bay fikk flest stemmer i delfinale 2.

Finalen består med andre ord av ni finalister som lørdag 4. februar skal kjempe om seieren i Melodi Grand Prix, fra et helt utsolgt Trondheim Spektrum.

Vinneren skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai.

Slik skjer avstemningen

Samtlige artister skal fremføre låten sin på scenen én gang før stemmevinduet åpner.

Avstemningen foregår på samme måte som under delfinalene på nrk.no/stem.

I finalen blir det ved siden av publikumsstemmer også poeng fra en internasjonal jury. Publikumsstemmer og jurypoeng teller 50 prosent hver.

Den internasjonale juryen deler først ut sine stemmer. Deretter avsløres publikumsstemmene. Dette er etter samme modell som under Eurovision Song Contest.

Dette er startrekkefølgen i finalen:

Artist 1: JONE – «Ekko Inni Meg»

Tekst og melodi: Morten Franck, Christopher Colin Archer, Christine Ekeberg, Audun Agnar Guldbrandsen og Silje Blandkjenn

Jonas Nes Steinset (26) fra Lier, med artistnavnet JONE, deltar i Melodi Grand Prix for første gang. Med låten «Ekko Inni Meg» kommer han med en fengende låt som gjør at du får lyst til å danse.

I 2021 ble han Spellemann-nominert i kategorien festmusikk, og mottok gulltrofé for singelen «Eventyr». JONE har blitt sammenlignet med navn som TIX, Cir.Cuz og Halva Priset/Katastrofe. Dette er også artistkolleger han alltid har sett opp til og latt seg inspirere av.

JONE har samlet sett nær 10 millioner avspillinger på strømmetjenestene.

Artist 2: Eline Thorp – «Not Meant to Be»

Tekst og melodi: Jonas Holteberg Jensen, Andreas Stone Johansson, Elsa Søllesvik og Eline Thorp

Eline Thorp (29) kommer fra Hamarøy i Nordland, men bor i Oslo. Hun ble «Ukas Urørt» i 2011, og spilte samme år på festivaler som by:Larm, Hovefestivalen, Slottsfjell- og Buktafestivalen. Hun skaffet seg senere band, og debutsingelen «The Game» ble radiolistet både i Norge og Storbritannia.

Debutalbumet «Mirror’s Edge» fikk terningkast fem i VG da plata kom i 2014. På den påfølgende turneen fikk hun sceneskrekk, noe som gjorde at hun trakk seg fra rampelyset i en lang periode. Nå gjør hun comeback på den store scenen – og debuterer som artist i MGP.

Artist 3: Skrellex – «Love again»

Tekst og melodi: Kai Thomas Ryen Larsen, Michael James Down, Will Taylor, Primoz Poglajen og Jonas Gladnikoff

Kai Thomas Larsen (36), med dragartistnavnet Skrellex, er fra Moss og bosatt i Oslo. Han er en kjent profil for mange etter flere år i rampelyset. Han har gått på Bårdar-akademiet og har jobbet som musikal- og showartist siden 2007.

Skrellex har deltatt i All Together Now, som mentor i Drag Me Out, som Drag Queen i serien Drags og som gjest i diverse programmer. Hun jobber for Wallmans On Tour og har turnert med dem det siste året. Nå er Skrellex klar for den store MGP-scenen.

Artist 4: Ulrikke Brandstorp – «Honestly»

Tekst og melodi: Jim Bergsted, Helge Moen, Ben Adams, Ulrikke Brandstorp, Joshua Oliver og Christoffer Gunnestad

Ulrikke Brandstorp har hatt et stort hjerte for Melodi Grand Prix i mange år. Flere husker henne fra 2020-sesongen da hun vant konkurransen med låten «Attention». Det året ble Eurovision avlyst, men nå er hun tilbake mer sulten og motivert enn noen gang.

Hun deltar med sin mest personlige låt så langt, «Honestly». Låten er basert på hennes eget liv, og handler om hvordan man ønsker å være der for noen man er glad i når de går gjennom vonde opplevelser.

Artist 5: Umami Tsunami featuring Kyle Alessandro, Kristian Haux & Magnus Winjum – «Geronimo»

ekst og melodi: Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Bjørn Olav Edvardsen, Sindre Timberlid Jenssen, Lasse Midtsian Nymann og Kristian Lund.

Umami Tsunami er et kollektivprosjekt som oppstod sommeren 2022. Dette er et felleskap med låtskrivere, artister, produsenter og folk som jobber med design og visuelle uttrykk.

For hva skjer når europeisk popmusikk lar seg inspirere av asiatisk popmusikk? Det ble utgangspunktet for Umami Tsunami. Tre unge talenter er feature-artister på Umami Tsunamis MGP-låt «Geronimo». Kyle Alessandro (16) fra Steinkjer, Kristian Haux (20) fra Åmli og Magnus Winjum (17) fra Lillestrøm.

Artist 6: Atle Pettersen – «Masterpiece»

Tekst og melodi: Andreas Stone Johansson, Hannah Dorothy Bristow og Atle Pettersen

Atle Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner.

Atle har vært med i flere musikkonkurranser. Han fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010, og har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014. Hans årlige julekonserter har for mange blitt en fast og kjær juletradisjon. Atle var med i MGP i 2021 med låten «World On Fire».

Artist 7: Swing’it – «Prohibition»

Tekst og melodi: Martin Jarl Velsin, Jonah Charles Hitchens, Vebjørn Mamen og Sam Peter Norris

Swing’it startet karrieren som gatemusikanter i Tønsberg i 2014. Drømmen var å vise verden at gladjazzen hører hjemme i musikkverdenen også på 2020-tallet. Bandet har siden den gangen spilt hundrevis av konserter rundt omkring i Norge, Europa og USA.

De har spilt på alt fra store festivalscener til private yachter i Ibiza, paradekonserter i New Orleans, hemmelige jazzklubber i London og cruiseskip i Karibien. For tiden reiser de rundt i storbyer i Europa og spiller for tusenvis av mennesker i byer som Berlin, London, Amsterdam og Paris, før de vender hjem til Norge og MGP.

Artist 8: Elsie Bay – «Love you in a dream»

Tekst og melodi: Elsa Søllesvik, Andreas Stone Johansson og Tom Oehler

Elsa Søllesvik (26) er en artist og låtskriver som har vært i bransjen i mange år, tross sin unge alder. Haugesund-jenta fikk sitt store gjennombrudd som 17-åring med popsuksessen Elsa & Emilie, som ledet til blant annet by:Larm, P3-listing, Lindmo og VG-lista.

I skrivende stund er duoen strømmet over 50 millioner ganger på Spotify. Elsa ble i 2014 nominert til Spellemannprisen med albumet «Endless Optimism», som har gitt lyd til TV-serien Skam. Hun deltok som artist i MGP i fjor med låta «Death of Us», som hun sang selv og endte på topp fire med.

Artist 9: Alessandra – «Queen of Kings»

Tekst og melodi: Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Alessandra Mele og Linda Dale

Alessandra Mele er en norsk-italiensk artist og låtskriver. 20-åringen har bodd mesteparten av livet i Italia, men bestemte seg for å flytte til Norge for to år siden, etter å ha fullført videregående. Hun ønsket å komme nærmere sin norske familie og ville videreutvikle interessen for musikk.

Hun deltok i The Voice i 2022, hvor hun fikk mye skryt for sin unike stemmeprakt. Nå bor hun i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI. Låta «Queen of Kings» handler om å tørre og være seg selv, og det å komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet.

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com