in ,

Slik endrer kroppen seg etter en måned uten alkohol og sukker

Slik endrer kroppen seg etter en måned uten alkohol og sukker

Har du noen gang tenkt over hva sukker og alkohol gjør med kroppen din? Den nederlandske mannen Sascha Harland ønsket å finne ut hvordan kroppen responderte på en måned uten disse stoffene.

De fleste av oss inntar mer sukker og alkohol enn hva som er bra for oss, og de fleste vet sannsynligvis om det. Men vet du i hvor stor grad kroppen påvirkes?

Sascha Harland uførte for noen år siden et eksperiment hvor han skulle klare seg en måned uten alkohol og sukker.


Hos den gjennomsnittlige nordmann utgjorde sukker rundt 11% av det daglige energiinntaket mellom 2000-2018. Dette i følge Helsedirektoratet. Verdens Helseorganisasjon (WHO) mener at 5% er det ideelle målet.

En Folkehelserapport fra 2014 anslår at den norske befolkningen over 15 år drikker rundt åtte liter ren alkohol i året. Forbruket har økt med ca 40 prosent de siste 20 årene. Sukker og alkohol er med andre ord noe de fleste nordmenn får i seg for mye av.

Det er derfor interessant å se på dette eksperimentet, utført av nederlandske Sascha Harland. Han kuttet ut all sukker og alkohol i en måned.

Sascha gjennomførte en komplett helsesjekk både før og etter forsøket, og resultatene var oppsiktsvekkende. I begynnelsen av eksperimentet var Sascha Harland stort sett sulten og hadde lyst på «noe godt». Dette endret seg mot slutten av forsøket. Han følte seg kvikkere om morgenen, hadde mye mer energi og følte ikke lenger noe trang til å spise sukkerholdige matvarer.

Når han, etter forsøket, får sjekket vekten sin og andre tall som måler helseeffekt har det skjedd store forandringer.

Se resultatene og eksperimentet her: En god grunn til å kutte ned på forbruket av sukker og alkohol? 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

vendela og petter

Petter og Vendela på ferie: – Later vi som om dette er våre hvetebrødsdager

Aleksandra Javorac-Bore

Aleksandra (15) blir mobbet på det groveste. Foreldrene fortviler: – Ingen hjelp å få