Forsiden Helse Slik endrer kroppen seg etter en måned uten alkohol og sukker

Slik endrer kroppen seg etter en måned uten alkohol og sukker

Har du noen gang tenkt over hva sukker og alkohol gjør med kroppen din? Denne karen ønsket å finne ut hvordan kroppen responderte på en måned uten disse stoffene.

De fleste av oss inntar mer sukker og alkohol enn hva som er bra for oss, og de fleste vet sannsynligvis om det. Men vet du i hvor stor grad kroppen påvirkes?

Reklame

Hos den gjennomsnittlige nordmann så utgjør sukker rundt 14% av det daglige energiinntaket. Verdens Helseorganisasjon (WHO) mener at 5% er det ideelle målet.

En Folkehelserapport fra 2014 anslår at den norske befolkningen over 15 år drikker rundt åtte liter ren alkohol i året. Forbruket har økt med ca 40 prosent de siste 20 årene. Sukker og alkohol er med andre ord noe de fleste nordmenn får i seg for mye av.

Det er derfor interessant å se på dette eksperimentet, utført av nederlandske Sascha Harland. Han kuttet ut all sukker og alkohol i en måned.

Sascha gjennomførte en komplett helsesjekk både før og etter forsøket, og resultatene var oppsiktsvekkende. I begynnelsen av eksperimentet var Sascha Harland stort sett sulten og hadde lyst på «noe godt». Dette endret seg mot slutten av forsøket. Han følte seg kvikkere om morgenen, hadde mye mer energi og følte ikke lenger noe trang til å spise sukkerholdige matvarer.

Når han, etter forsøket, får sjekket vekten sin og andre tall som måler helseeffekt har det skjedd store forandringer.

Se resultatene og eksperimentet her: En god grunn til å kutte ned på forbruket av sukker og alkohol? 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT