tirsdag, oktober 27, 2020

Slik får du et vinnende vesen

Mest lest nå

Et «vinnende vesen» er noe man kan lære seg, sier ekspertene og peker på visse fellestrekk blant personer som er godt likt.

Morten Brandt er en populær foredragsholder innen motivasjon. Han mener at det er det enkelte fellestrekk blant folk som blir likt av mange.

Godt likte mennesker er ofte positive

– De er ofte lyttende og husker hva du har sagt, og så er de gode til å identifisere det positive i det du sier, sier Morten Brandt til VG.


Men vær oppmerksom på at det er en hårfin balanse mellom å bli oppfattet som positiv og en som er litt for mye av det gode.

– Det kan fort gå motsatt vei. Har du et overdrevent behov for å bli godt likt, kan du bli et overfladisk ja-menneske. Da fokuserer du mer på å bli likt enn på den du snakker med, og det er få som liker slike folk, sier han til VG. 

Lytter du til til andre blir du bedre likt

Brandt understreker at et annet typisk fellestrekk blant godt likte personer er at de faktisk lytter til det vi sier.

Gode lyttere er personer som blir godt likt. Foto: Canva

– Vi liker folk som lytter til oss, gir positiv respons, virker entusiastiske, og som husker hva vi har fortalt, sier han. 

Godt likte mennesker får deg til å føle deg betydningsfull

Brandt mener det at man er oppriktig interessert i andre mennesker også er en felles faktor blant mennesker som blir godt likt av mange. 

– De fokuserer mindre på seg selv og mer på andre, og i møte med slike personer er det lettere å føle seg betydningsfull. Så leser og tilpasser de seg ulike personligheter, situasjoner og sinnstilstander fordi de er utstyrt med både empati og innlevelse, sier han. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter