Hjem Dyr Slik får du hunden til å slutte å bjeffe
Dyr

Slik får du hunden til å slutte å bjeffe

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Du gjør både naboene, hunden og deg selv en tjeneste ved å lære den å begrense bjeffingen. 

Legger du inn en god porsjon tålmodighet og noen strategiske grep er det absolutt mulig å lære hunden å gjø mindre forteller Vi i villa og humanesociety.com.

Hunder har problemer med å adlyde ledere som er ute av balanse – unngå derfor å miste tålmodigheten. Viser du frustrasjon utad, vil hunden gjøre det samme. Derfor er det viktig at du virker rolig og avbalansert når du oppdrar hunden din. 

Les også: Noen av fjorårets festligste katter og hunder på Twitter

Hvorfor bjeffer hunden?

Dersom den begynner å gjø når noen går forbi vinduet, kan du trekke for gardinene eller ta hunden med inn i et annet rom. Hvis hunden bjeffer på fremmede når den er i hagen, kan du ta den med inn i huset umiddelbart når den begynner å gjø.

hund i sengen

Hunden kan også forveksle oppmerksomheten fra deg med belønning. Gi den derfor ikke masse oppmerksomhet når den setter i gang å terrorisere nabolaget med bjeffing. Ikke snakk til den, bare ta på den eller se den. Når hunden slutter å bjeffe kan du gi den en godbit som belønning.

Les også: Bekymret for hundene i «Fra bølle til bestevenn». Mener Maren bruker for mye straff

Hunder som ikke har fått svidd av nok overskuddsenergi har lettere for å bjeffe. Pass på at hunden får de turene den trenger. Dersom du har en firbeint spreking i hus kan du gjerne lære den å løpe ved siden av deg når du sykler. Da får hunden tatt ut ekstra mye energi.

Du kan også lære hunden din to nye kommandoer: «stille» og «gi lyd». Gjenta kommandoen «gi lyd» og la hunden bjeffe et par ganger. Belønn hunden når den gjør det. Etterpå lærer du hunden «stille». Når den slutter å bjeffe er det viktig at den får ros og belønning.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com