Hjem Nyttig Slik får du jordbærene til å holde seg mye lenger

Slik får du jordbærene til å holde seg mye lenger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Jordbærsesongen er like om hjørnet, og vi kan igjen nyte saftige, søte norske jordbær.

Hva liker du best? Å spise jordbær som de er, eller med fløte, sukker eller pisket krem? Valgene er mange, men selv om bærene smaker nydelig er det ikke alltid man klarer å spise opp hele kurven, og før en aner det er bærene blitt dvaske og lite fristende.

Det er lite økonomisk å kaste mat, verken lommeboken, miljøet eller du har godt av det. Derfor skal du få et supertips av en som er veldig god på å ta vare på maten.

Kristoffer Tvilde driver Instagram-kontoen @krisslovesfood, og der deler han sparetips på kjøkkenet for sine 100 000 følgere.

Slik gjør du:

– Tipset funker supert på stort sett alle bær, ikke bare jordbær. Spesielt bringebær og de amerikanske blåbærene, sier han.

Før bærene har blitt dårlige, skyller du dem i vann. Deretter blander du eddik og kaldt vann i en bolle, for så å vende bærene raskt i væsken.

Tvilde bruker 0,5 dl eddik (12 %) og 5 dl vann. For å unngå at eddiksmaken setter seg, skal de skylles veldig raskt, under minuttet.

Sil deretter av væsken og tørk bærene med et kjøkkenhåndkle, før du legger kjøkkenpapir i jordbærkurven – deretter bør du oppbevare kurven i kjøleskapet for lengst mulig holdbarhet.

– Jordbærene kan holde opp mot to uker i kjøleskapet. Men de blir som regel spist opp lenge før det, innrømmer han.

– Bare husk å tørk de godt av før de legges i kjøleskapet. Og gi de luft. Mange bær blir dårlige fordi de ligger med plastpose over i kjøleskapet, uttaler Tvilde til KK.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com