Hjem Nyttig Slik får du skinnende rene vinduer

Slik får du skinnende rene vinduer

Vask av vinduer er kanskje ikke det kjekkeste man gjør, men det må allikevel til innimellom. Her skal du få tips til en enkel vei for å få vinduene gullende rene.

KK har tatt en prat med vaskeentusiasten bak Instagram-kontoen @vaskemedmeg, Raluca Moldovan (39).

– Rene vinduer lyser opp rommet, og man bør derfor vaske dem så ofte at det gir effekt. Jeg tar mine vinduer 4-6 ganger i året avhengig av hvordan være påvirker utseende, sier Moldovan.

Vann og oppvaskmiddel

Mange har sikkert prøvd seg frem med mye forskjellig for å få et perfekt resultat på vaskingen. Glem sprayer med vindusvask, nylon-vask og eddik. Det er kun vann og ett par dråper oppvaskmiddel som er tingen mener vaskeentusiasten.

– Jeg opplever at mange bruker alt for mye såper når de skal vaske vinduene, og det er helt unødvendig. Mer såpe betyr ikke mer rent, det betyr mer skum, og til slutt restsåpe på vinduene, noe som gir de skjoldene ingen av oss liker, jeg hadde heller investert i en god vindusnal og gode vinduskluter fremfor såpe, sier Moldovan og fortsetter:

– Jeg bruker en sprayflaske som inneholder vann og kun TO dråper med oppvaskmiddel. Dette for å gjøre vannet til rengjøringsvann som løser opp fastsittende smuss og flekker lettere. Spray rikelig på vinduet, skrubb, og bruk nalen til å fjerne det skitne vannet. Poler til slutt med en vindusklut bare fuktet med vann.

Ikke vask i solskinn

Det er først når sola titter frem at vi virkelig ser hvor skitne vinduene er. Da er det fort gjort å tenke at NÅ skal jeg vaske vinduene. Ikke gjør det, du bør vente til sola forsvinner.

– Er det ett råd jeg vil gi som er viktig, så er det å velge skyete dager for vask av vindu. Når sola skinner sterk blir rengjøringsvannet/middelet fort tørket på glasset, og det oppstår skjolder. Da skaper du bare mer arbeid for deg selv, avslutter Moldova.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com