fredag, mai 29, 2020

Slik får du tulipanene til å leve lenger

Mest lest nå

Det er nydelig med en bukett røde tulipaner i et julepyntet hjem, men til manges fortvilelse henger de ofte med nebbet før du vet ordet av det.

Her skal du få noen triks du kan benytte deg av som gjør at du kan ha glede av tulipanene dine mye lenger.

1. La tulipanene stå kaldt

Tulipaner mistrives i varme og i sollys. La de derfor ikke stå direkte i i solen og sett de gjerne kaldt om natten. Tulipaner liker å ha det kjølig.


2. Hold de unna frukten

Du bør ikke ha buketten stående nær fruktskålen. Frukt gir nemlig fra seg entylengass som er rene giften for tulipanene og dermed forkorter levetiden betraktelig.

3. Lag nye snitt

Kutt stilkene ca. annenhver dag. Da hjelper du blomstene til å lettere ta til seg oksygen og næring fra vannet. Dette gjør du best med en skarp kniv, ikke bruk en saks. Saksen klammer vannkarene i stilkene slik at de ikke klarer å absorberer vannet som de skal og dermed forkortes levetiden.

Foto: Pixabay

4. Emballasjen 

Behold emballasjen på tulipanene de første timene de står i vann. Dette hjelper blomstene med å holde seg anspent i stilkene når de skal stå alene i vasen.

5. Vannet

Blomster trenger friskt vann. Derfor må du skifte ut vannet i vasen innimellom, og ikke la de stå i det samme vannet hele tiden. Fyll gjerne på med isbiter også.

6. Potetmel

Et tradisjonelt og genialt husmortriks er å legge litt potetmel i vannet. Dette skal gjøre at blomstene står finere og holder seg lenger.

Benytter du deg av disse triksene kan du forhåpentligvis ha glede av tulipanene dine i enda flere dager.

Del gjerne tipsene videre!

129,752FansLik
1,357FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter