søndag, april 18, 2021

Slik finner du tilbake til motivasjonen

Mest lest nå

Verden står stille og mange opplever kanskje problemer med motivasjonen etter lange tider med hjemmekontor.

Motivasjonsforsker og førsteamanuensis ved Universitet i Bergen, Lucas M. Jeno, mener det er essensielt at vi fortsetter å utvikle oss. Spesielt nå som det føles som om verden stagnerer.

– Dette er et tidspunkt hvor vi ikke må slutte å vokse som mennesker. Hva er viktig for deg? Hva kan du gjøre for å hjelpe andre, gjøre verden til et bedre sted eller bidra med noe meningsfullt? Kan det komme noe positivt ut av denne perioden, kan vi faktisk lære noe, sier han til KK.


Jeno forteller at det å finne svar på disse spørsmålene kan være en viktig nøkkel for at du får mer energi og at du kjenner på større engasjement og opplever mer utfolding. Dette vil igjen, sier han, virke positivt på motivasjonen din.

Dersom du kjenner at det butter litt imot er rådet hans å holde fokus på hva som gjør at akkurat det du holder på med er interessant eller viktig.

– Å ha fokus på disse aspektene vil hjelpe deg å finne tilbake til motivasjonen du hadde før denne perioden, som har vært veldig tung for mange, inntraff.

Jeno trekker også frem tre ting som er avgjørende for motivasjon:

Det ene er å oppleve at du har eierskap til det du gjør, og at det er bestemt av deg. 

Det andre er at kompetansen er på plass og du opplever mestring. Oppgavene bør ikke være for lette, men ikke for vanskelige heller.

Det tredje han trekker frem er tilhørighet. Mennesker blir motiverte av å tilhøre en gruppe. Dersom man ikke opplever tilhørighet forsvinner ofte motivasjonen.

Relatert:
Oppskrift på suksess – vi trenger frihet og vi trenger å få være
Sliter du med humøret for tiden? Slik «lurer» du hjernen til å være glad
Stramme grepet? Puste fritt? Leve godt i balanse?
Frykt er problemet og løsningen

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter