Hjem Helse Slik fjerner du hudfliker trygt og enkelt

Slik fjerner du hudfliker trygt og enkelt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En hudflik er en harmløs liten utvekst på huden. Vanligvis veldig små, myke og hudfargede. De ser ut som litt klemt eller hengende hud. Den medisinske termen er akrokordon.

Hudfliker dukker gjerne opp på bestemte steder på kroppen, og de vanligste områdene å få dem er halsen, armhulene, lysken, underarmen og på øyelokkene.

LES OGSÅ: 5 enkle måter å få tykkere hår på

Internett florerer med oppskrifter på hvordan du kan fjerne hudfliker selv, men slik egenbehandling er absolutt ikke anbefalt. Du kan skade huden og påføre deg selv arr. Det kan dessuten resultere i sår og infeksjoner.

En hudlege vil uten problemer kunne fjerne en hudflik trygt og raskt, skriver Dagbladet. De vanligste metodene er å brenne eller fryse dem bort.

En annen grunn til at du ikke bør fjerne hudfliker selv, i tillegg til at du risikerer arrdannelser eller mulige infeksjoner, er at det faktisk kan være hudkreft. De bør derfor alltid sjekkes av hudlege før de fjernes.

LES OGSÅ: Lege advarer: De skjulte farene ved å bruke våtservietter til barn! Dette bør du sjekke våtserviettene for!

– Å fjerne en budflik forutsetter at det først er gitt en sikker diagnose, altså at det ikke er noe annet, sier hudlege Kjetil Guldbakke.

Det fleste hudfliker er imidlertid helt ufarlige. I en studie hvor 1335 pasienter fikk undersøkt hudflikene, ble det ifølge hudlege Kjetil Guldbakke bare funnet fem tilfeller av hudkreft.


Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com