in

Slik går det med Elisabeth Fritzl i dag

Elisabeth Fritzl

Elisabeth Fritzl var fanget i en kjeller i 24 år av sin egen far. De siste 12 årene har hun levd i frihet med en ny identitet.

Verden trodde knapt nyheten da det ble kjent at østerrikeren Josef Fritzl hadde sperret datteren Elisabeth inn i en kjeller i familiens hus i Amstetten i Østerrike. Han holdt henne fanget i 24 år.


Da Elisabeth forsvant i 1984 var hun 18 år. Fritzl meldte henne savnet , men fortalte alle at datteren hadde rømt til en religiøs sekt. Politiet la tilsynelatende ikke ned noen stor innsats i å prøve å finne henne, skriver VG.

Josef Fritzl holdt datteren fanget i 24 år.

Sannheten var at Elisabeth satt fanget bak åtte låste dører i kjelleren under farens hus. Der ble hun voldtatt mange tusen ganger av faren. Voldtektene resulterte i syv barnefødsler. Ett av barna døde, og under rettssaken innrømmet Josef Fritzl at han hadde brent liket.

Tre av barna Elisabeth fikk med faren dukket plutselig opp på dørstokken hos Josef Fritzl og kona da de var spedbarn. Det fulgte brev med barna, der Elisabeth tilsynelatende forklarte at hun ikke kunne ta seg av dem. I virkeligheten var det far Josef Fritzl selv som sto bak brevene. De tre andre barna bodde sammen med Elisabeth i fangehullet i kjelleren.

I dette huset var Elisabeth holdt til fange av sin egen far.

Glippen til friheten kom i april 2008 da Elisabeths førstefødte, Kerstin, fikk pusteproblemer. Kerstin var da 19 år, mens Elisabeth var 42 år gammel. Ifølge journalisten Mark Perry som fulgte saken helt fra start, tryglet Elisabeth faren om å la datteren dra til sykehuset. Kerstin ble tilslutt tatt med til sykehuset. Her fortalte Josef Fritzl personalet at hun var barnebarnet hans. Han holdt seg til historien fra 1984 og sa han ikke visste hvor Kerstins mor, Elisabeth, befant seg. Men da legene ikke klarte å diagnostisere Kerstin, la de ut en offentlig oppfordring i media om at Elisabeth måtte ta kontakt.

Elisabeth Fritzl i 2008. Foto: privat

Nede i fangehullet satt Elisabeth og så etterlysningen av seg selv på TV. Hun klarte tilslutt å overtale Fritzl om å slippe henne ut og la henne få dra til sykehuset sammen med ham.

LES MER OM: Truecrime

På sykehuset, og med garanti for at hun skulle få slippe å se faren igjen noen sinne, fortalte Elisabeth den grufulle historien. Samme kveld slo politiet til mot Fritzls hus i Amstetten og fant ytterligere to barn innesperret i kjelleren.

Under rettssaken mot Josef Fritzl var medietrykket helt enormt. Men Elisabeth Fritzl slapp unna kameralinsene og har holdt en lav profil hele tiden. I dag er hun 54 år gammel om bor på et ukjent sted med ny identitet.

Elisabeth Fritzl giftet seg

VG skriver av Elisabeth er gift og nå bor sammen med barna sine i en liten by med mindre enn 2000 innbyggere, nord i Østerrike.

Barna er mellom 17-31 år gamle. En av dem jobber for kommunen. Navnet og den eksakte beliggenheten på byen er hemmelig. Elisabeths naboer hegner også om hennes ønske om å få være i fred.

– Familien har det bra. De kommer ofte til min restaurant og vi behandler dem som vi behandler alle våre gjester. Alle i byen kjenner dem, de har det bra i livene sine forteller en lokal restauranteier ifølge VG til The Sun.

En annen beboer i byen sier at de, tatt i betraktning hva de har vært utsatt for, er veldig morsomme, glade og ler mye.

En enstemmig jury kjente Josef Fritzl skyldig på alle tiltalepunkt. Han ble dømt til livstid for drap, slaveri, voldtekt, frihetsberøvelse, trusler og incest og soner fortsatt.

LES OGSÅ: Sporløst forsvunnet i regnskogen – når politiet omsider finner jentenes kamera dukker det opp 90 bisarre bilder

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

gå tur

8 ting som kan skje med kroppen din om du går daglige turer

Store frisyrer fra 60-tallet : 24 uforglemmelige looks