torsdag, februar 25, 2021

Slik gjør du et langrenns-kupp når du skal ha nye ski til barna

Mest lest nå

Nye ski til poden oppleves som en påkjenning for mange foreldre. Med disse eksperttipsene kan du spare mye på å finne brukt utstyr.

Barn vokser gjerne fortere ut av skiutstyret sitt enn de klarer å slite utstyret. Og på Finn.no og andre markedsplasser kan man finne mange fine bruktkupp når barna skal ha nytt skiutstyr i riktig størrelse.

Utviklingssjef for langrenn i Norges Skiforbund, Brit Baldishol, advarer mot to klassiske feil folk gjerne gjør når de kjøper nytt utstyr til barna: Unngå å kjøpe for lange ski og for store sko, og ikke kjøp utstyr som er så dyrt at ungene ikke kan bruke det.


– Når du kjøper til unger, er det nesten sånn at de skal ha ski som de kan gå med over en gårdsplass uten å bekymre seg. Det er nesten ikke mulig at skiene blir for dårlige for barn som skal ut og leke på ski, sier Baldishol, til VG.

skiheis

Tips om kjøp av langrennsski til barn

  1. Skilengde: Barn skal heller vokse ut av skiene enn inn i skiene. Blir skiene for lange, blir det vanskeligere for barnet å få kontroll på skiene. Lengden på skiene for de minste barna skal være fra 5 cm lengre eller kortere enn barnet selv.
  2. Spenn: Oftest er barneski ganske flate under, så du trenger ikke tenke så mye på spenn når du kjøper barneski. Bare pass på at skiene er myke nok til at barnet får tråkket skien helt ned.
  3. Smørefrie eller ikke? Hvis barna f.eks. skal ha med skiene på skolen kan det være en fordel med smørefrie ski.
  4. Stavlengde: Skistaver til barn bør gå til like under skulderen / under armen, og ikke være lavere enn midjen.
  5. Skistøvler: Pass på at barnet ikke har for store skistøvler. De bør også være varme og gjerne vanntette.
  6. Binding: Pass på at skistøvlene du kjøper passer til bindingssystemet på skiene. Kjøper du brukt, bør du se etter at bindingene sitter godt på skiene.
  7. Ikke kjøp for dyrt: Barneski bør være laget for lek og moro.

Kilde: VG.no

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter