onsdag, oktober 21, 2020

Slik har koronahverdagen vært for kongefamilien

Mest lest nå

Snusfornuftig statsbudsjett går opp i røyk

I statsbudsjettet for 2021 har regjeringen nok en gang foreslått å øke avgiftssatsene på blant annet tobakk og alkohol. Regjeringen har i...

At hverdagen har vært annerledes for de fleste etter at koronasmitten kom til Norge er ikke tvil om. Også kongefamilien har merket restriksjonene.

Da koronasituasjonen sto på som verst hadde også kronprinsparet barn i hjemmeskole, TV-kvelder som kjernefamilie og samtaler med besteforeldrene på videolink.

– Man blir veldig tett på hverandre, ikke sant. Så da kan det jo altså … ting topper seg litt. Det gikk stort sett ganske bra, altså. Men det er klart at det er lenge å bare være sammen med familien, sier kronprins Haakon ifølge VG til NTB.


Kronprinsesse Mette-Marit som har sykdommen kronisk lungefibrose er i risikogruppen for koronasmitte, og har derfor vært mindre å se på offentlige arrangementer enn tidligere.

– Hun har det bra og forholder seg til rådene fra FHI sånn som de fleste andre, sier kronprins Haakon.

Tirsdag var hun likevel med da hun og Kronprinsen møtte skolebarn under kronprinsparets ukeslange korona-reise langs kysten

– Det var veldig hyggelig, sier kronprinsen.

Les også: De nye bildene av kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon 

VG skriver at kongen og dronningen har hatt kontakt med barn og barnebarn i denne perioden, men på en annerledes måte enn vanlig.

– I den «verste» perioden snakket vi jo på videokonferanse, og vi ringtes på telefon og traff hverandre ute. Etter hvert når det ble mer normalisert, traff vi hverandre inne også, sier kronprinsen.

At hverdagen har vært annerledes for de fleste er ikke tvil om. 

I denne tiden med sosial distansering har kongefamilien flere ganger vist at de er interessert i hvordan folk har det. Nylig hadde Kong Harald besøk av barn på slottet hvor han bød på saft, boller og samtaler om hva barna tenker rundt korona.  

Han skjønner at mange begynner å bli slitne av tiltakene, men opplever at Norge alt i alt har håndtert krisen bra. Han tror det er en fordel at vi har høy tillit, både til hverandre og til myndighetene.

– Inntrykket mitt er at folk rundt i Norge har vært utrolig flinke til å finne løsninger, sier kronprinsen.

Han tror nøkkelen framover blir å være rause med hverandre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Populært denne uken

3 gode tips for kjøp av aksjer

Går du og leker med ideen om å tjene penger på aksjer, men vet ikke helt hvordan du kommer i gang med...

Hjemmehjelpen kikket i mannens kjøleskap – det hun så der endret livet hennes for alltid

Hjemmehjelperen Amanda Mary Perez, USA, trodde hun skulle ha en helt vanlig dag på jobben, men da hun ble sendt ut til en mann...

Siste nyheter