Hjem Nyheter Slik hjelper nærbutikken barna å bli bedre i matte

Slik hjelper nærbutikken barna å bli bedre i matte

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dersom barna klarer å svare riktig på matteoppgavene, får de fem (lange) sekunder på å løpe og finne noe de vil ha i hyllene, for inntil 20 dollar.

Ahmed Alwan  har hjulpet til i familiens nærbutikk siden han var 11. Nå er han 23, og hjelper fortsatt familien i butikken på hjørnet. Men han hjelper også barna i nabolaget å bli motiverte for å lære seg matte.

For Ahmed «Medy» Alwan er glede like viktig som frokost – men han ser at stamkundene i familiens lille butikk på et hjørne i bydelen Bronx i New York, ofte må jobbe hardt for både frokost og glede.

Alwan ønsket å spre litt glede i dagene til kundene.

– Jeg har alltid hjulpet folk i nabolaget. De har kjent meg siden jeg var liten og jeg kjenner halvparten av dem ved navn. Og du vet, noen ganger trenger de kreditt, sier Alwan til RD.

Lucky Candy ligger i et nabolag der billig og sunn mat er mangelvare, og mange av innbyggene er avhengige av nabolagsbutikker som Lucky Candy for sine daglige behov.

Når barna kommer inn i butikken til Alwan får de en matteoppgave av han. Dersom de svarer riktig så får de løpe til hyllene og bruke noen sekunder på å ta med seg det de har aller mest lyst på.

Noen barn piler rett til godteriet, og hvem kan vel klandre dem? Men andre tar ting som ris, appelsiner og poteter, helt tydelig med tanke på hvordan familien har det hjemme.

Alwan kaller det Bodega Challenge, og han dekker barnas handlerunder med sin egen lønn. Skjønt sjefen og farem Saleh Aobad har heller ikke noe imot å bidra. Han er en jemenittisk innvandrer og vet at litt hjelp når en lang vei.

– Dette har endret vårt forhold til samfunnet i stor grad. De viser så mye kjærlighet, og de stiller seg i kø i butikken for å få en sjanse til å bli med på Bodega Challenge, sier Alwan.

Til People, som også har omtalt den populære butikkmedarbeideren, sier han at han forsøker å huske tilbake på spørsmål han selv fikk på skolen når han lager oppgaver til barna.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com