Hjem Helse Slik kan en ingefærshot forbedre helsen din – Ta en hver morgen

Slik kan en ingefærshot forbedre helsen din – Ta en hver morgen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Derfor bør du starte dagen med en ingefærshot.

Her er fordelene ved å drikke ingefærshot og forholdsreglene du bør følge.

En populær trend

Ingefær er en ingrediens mange av oss bruker daglig. Den gir en sterk smak og aroma til te og andre matvarer og drikker. I tillegg er ingefær kjent for sine medisinske egenskaper og brukes ofte som en kur mot hoste og sår hals. Den siste tiden har ingefærshots blitt svært populære. Å drikke en ingefærshot som det første du gjør om morgenen, har blitt en trend på sosiale medier som også kjendiser følger. En ingefærshot lages med fersk ingefærrot og nypresset sitron, og konsumeres i små porsjoner. Du kan også tilsette appelsin, honning eller rødbeter etter smak.

Helsefordeler ved ingefærshot

ingefærshot
Ingefærshots kan ha en rekke helsefordeler. Foto: Canva

Muskelsmerter

I en studie utført ved University of Georgia i 2010, fant forskerne ut at daglig inntak av ingefær kan redusere muskelsmerter etter trening. Dette var en randomisert studie som undersøkte effekten av både rå og varmebehandlet ingefær over en periode på 11 dager.

Studien viste at daglig tilskudd av ingefær reduserte treningsindusert smerte med 25 prosent. Varmebehandling av ingefæren økte ikke denne effekten.

Antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper

Ingefær er full av antiinflammatoriske forbindelser, noe som gjør den svært gunstig for personer med leddgikt. Den kan også hjelpe med å redusere generell betennelse i kroppen. Den høye antioksidantinnholdet i ingefær bidrar til å beskytte kroppen mot skader forårsaket av frie radikaler. Du kan forsterke disse egenskapene ved å tilsette gurkemeie og sitron til shoten.

God for fordøyelsen

Ingefær er en populær naturlig behandling for mageproblemer, inkludert fordøyelsesbesvær og oppblåsthet. En ingefærshot kan lindre vanlige fordøyelsesplager og hjelpe mot forstoppelse, kramper og kvalme.

En studie har vist at det populære krydderet ingefær kan være en lovende behandling mot bakterieindusert diaré, som er en ledende årsak til spedbarnsdødelighet i utviklingsland.

Styrker immunforsvaret

ingefærshot
Ingefærshots kan hjelpe mot alt fra kvalme til leddsmerter. Foto: Canva

De antiinflammatoriske og antioksidante egenskapene til ingefær kan bidra til å styrke immunhelsen. Ingefær har også antivirale og antibakterielle egenskaper. Ved å tilsette sitronsaft og honning, kan du ytterligere forbedre immunhelsen.

Hjelper mot kvalme

Kvalme, ofte kjent som morgenkvalme, rammer mange kvinner i de første månedene av svangerskapet. Ingefær er en trygg kur som kan redusere kvalme og oppkast. Men hvis du er gravid, bør du konsultere legen din før du legger til ingefær eller ingefærshots i ditt daglige kosthold.

I en metaanalyse publisert i The Journal of Alternative and Complementary Medicine, har forskere undersøkt ingefærs effektivitet mot morgenkvalme. De konkluderte med at ingefær er effektivt mot kvalme, men at det fortsatt er usikkerhet rundt optimal dosering.

Kontrollerer blodsukkeret

Ingefærshots er vennlige for diabetikere. Ingefær kan bidra til å opprettholde sunne blodsukkernivåer og regulere blodtrykket, noe som styrker hjertehelsen.

Oppskrift på Ingefærshot

Ingredienser:

 • 100 gram fersk ingefær
 • 2 sitroner
 • 2 ss honning (valgfritt)
 • 1 liter vann

Fremgangsmåte:

 1. Forbered ingefæren: Start med å skrelle ingefæren og skjær den deretter i tynne skiver. Alternativt kan du rive ingefæren for en mer intens smak.
 2. Kok opp vann: Hell 1 liter vann i en kjele og tilsett de skivede eller revne ingefærbitene. La det koke opp, og deretter småkoke på lav varme i cirka 20 minutter.
 3. Sil blandingen: Etter at ingefæren har kokt, ta kjelen av varmen og la den avkjøles litt. Sil deretter blandingen gjennom en finmasket sil eller et klede for å fjerne ingefærbitene, og hell væsken over i en ren beholder.
 4. Tilsett sitron og honning: Press saften fra de to sitronene og bland det inn i ingefærvannet. Hvis du ønsker å søte ingefærshoten, tilsett 2 ss honning og rør godt til den er oppløst.
 5. Oppbevaring: Hell ingefærshoten på en flaske med tett lokk og oppbevar den i kjøleskapet. Den holder seg fersk i opptil en uke.

Servering:

Rist flasken godt før servering. Ta en liten shotglass hver morgen for å kickstarte dagen med en sunn og forfriskende ingefærshot.

Tips:

 • Du kan også eksperimentere med å tilsette andre ingredienser som gurkemeie, chili, appelsinjuice eller en klype cayennepepper for ekstra smak og helsefordeler.
 • Hvis du ønsker en sterkere shot, kan du øke mengden ingefær.

Forholdsregler

Selv om ingefærshots generelt er trygge å konsumere, bør du unngå å innta dem i overkant. Start med mindre porsjoner for å sjekke om det passer for deg. Hvis du har spesielle helseproblemer, bør du rådføre deg med helsepersonell før du begynner med ingefærshots.

 1. ingefær
 2. Ingefær
 3. Dyrke ingefær
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com