in ,

Slik kan man skape økonomisk frihet i 2021

Man kan ha ganske forskjellige meninger om hva man mener er økonomisk frihet, men i hovedsak handler det om å ha penger til det man ønsker og trenger uten bekymringer. Tanken er ikke at man aldri skal jobbe igjen, men at man ikke er avhengig av jobb for å overleve. For alle burde ha noe å drive med for at man skal ha mening i livet. Dette er noe vi skal se på i dette innlegget.

Det er mange veier ditt

Skal man ha økonomisk frihet burde man ha en passiv inntekt som vil vare ut livet. Det er mange som har oppnådd dette allerede i nyere tid gjennom å kjøpe aksjer, kryptovaluta eller andre former for spekulering. Man har også andre former gjennom kurs, sosiale medier, blogger, affiliate markedsføring og drop shipping.

For saken er at i dag har du faktisk uendelig mange måter du kan tjene ganske bra på gjennom internett og nettverksbygging. Du trenger bare en god idée og litt stå på vilje. For det meste av kunnskap og ressurser er lett tilgjengelig der ute gjennom Google og noen få tastetrykk.

Økonomisk fornuft er ofte den beste måten å starte

Siden de fleste ikke arver eller ramler over store summer med penger så må man tjene det selv på en eller annen måte. Selv om det er mange veier ditt så vil du normalt uansett trenge litt fornuft og selvdisiplin. For selv om du trenger mengder med penger så hjelper ikke det deg i fremtiden om du bruker opp alt underveis. Så uansett hvor mye du tjener så bør du sørge for å sette av en viss andel. Og om du ønsker å oppnå økonomisk frihet så bør du sette av så mye som mulig.

Lag et budsjett og ta kontroll. For at du skal ha muligheten til å håndtere din økonomi på en fornuftig måte og ha kontroll så bør du lage et budsjett. Og dette er noe generelt alle bør gjøre. På denne måten kan du få oversikt over dine utgifter, kutte de unødvendige og legge opp til mest mulig sparing. Heldigvis finnes det mange gode verktøy for å lage budsjett.

Invester din tid, penger og energi riktig

Dette er dine ressurser som du bør bruke på en måte som gir deg sikkerhet for fremtiden. Ved å gjøre gode investeringer vil du kunne få økonomien din en plass hvor du får en avkastning av denne investeringen som er nok å leve av. Hvor mye du faktisk trenger å leve av må du bestemme selv. Norge kan være ganske dyrt i forhold til generelle kostnader, men dersom du har betalt ned din bolig kan du leve av ganske lite. Lager du mat selv og kanskje har en hage å gro ting i så blir dette en begrenset utgift. Det er mye luksus som er veldig overfladisk og unødvendig. Om du bruker litt tid på å evaluere hva som er viktig i ditt liv kan du fjerne mye av stresset med å føle at du må leve opp til dine egne forventninger.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Fem år gammel gutt redder livet til moren

elbil

Dette ble resultatene av verdens største elbiltest: INGEN leverte så lang rekkevidde som var oppgitt