Hjem Kosthold Slik lager Kristoffer tradisjonell julemiddag for 6 personer til 300 kroner

Slik lager Kristoffer tradisjonell julemiddag for 6 personer til 300 kroner

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange er bekymret for julebudsjettet – Kristoffer Tvilde som står bak «Sparekokeboka» har sikret julemiddag for seks personer for 300 kroner.

I 2013 hadde matprofil og forfatter Kristoffer Tvilde og samboeren mye lån. De tok et kritisk blikk på familiens matbudsjett, og reduserte det fra 8000 kroner til 1500 kroner i måneden – uten at det betyr at de har gått på akkord med det å ha god og sunn mat.

Prosjektet med å spare penger på maten ble starten på @krisslovesfood på Instagram. Nyig kom Tvilde også ut med Sparekokeboka, der han forklarer hvordan man kan spise som en konge på budsjett.

Og julemiddagen hjemme hos Kristoffer er heller ikke noe det sløses med. Kristoffer, samboeren og de fire barna kommer til å bruke cirka 300 kroner på årets julemiddag. Det inkluderer riskrem til dessert.

– Jeg prøvde å foreslå nøttestek eller torsk i år, men ble fort nedstemt! Så da blir det ribbe. Den har jeg selvfølgelig kjøpt på 50 prosent og ligger nå i fryseren. Serveres med mandelpoteter, surkål, rødkål og svisker, forteller matprofilen til Dagsavisen.

Samtidig som han har fått ribba på femti prosent har han også et tips for å gjøre middagen litt sunnere

– Julemat er ofte veldig fet og mettende. Matprat, som er sponset av kjøttnæringen er ofte første treff på google. De anbefaler 300 gram ribbe per person. Noe jeg mener er altfor mye. Spe på med mer grønnsaker og mindre kjøtt, sier han til avisa.

Tvilde tipser om at kålrot er fin til pinnekjøtt, og en grønnsak du kan få helt ned til 4 kroner kiloen.

– Lag en god porsjon med kålrabistappe og la heller pinnekjøttet være prikken over i-en. Samme gjelder ribba. Dropp de ekstra julepølsene og medisterkakene og gå heller for en god porsjon med surkål og poteter. Lag saus av kraften til ribba så har du en billig og knallgod julemiddag, sier han.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com