mandag, august 10, 2020

Slik minnes verden Marie Fredriksson

Mest lest nå

Verdensstjernen Marie Fredriksson døde mandag denne uken. Hun ble 61 år gammel. Hele verden sørger over Roxette-sangeren, og flere har skrevet rørende minneord om den talentfulle svenske damen.

Marie Fredriksson ble syk i 2002, og legene oppdaget at hun hadde en aggressiv svulst på hjernen. Hun fortsatte å lage musikk og turnere, blant annet sammen med Roxette-kollega Per Gessle helt frem til 2016. Men de tre siste årene har hun trukket seg tilbake og vært sammen med familien sin. Morgenen den 9. desember 2019 døde hun.

Marie Fredriksson etterlater seg mannen sin Mikael Bolyos og deres to barn Oscar Bolyos (23) og Josefin Bolyos (26).


Per Gessles minneord

Mange minnes Marie med vakre ord på sosiale medier. En av dem som stod henne nærmest, og som har uttrykt sin sorg, er Per Gessle.

«All min kjærlighet går til deg og din familie. Things will never be the same», skriver han.

Sveriges konge sørger også over Marie Fredrikssons bortgang.

«Vi har fått den triste beskjeden om at sangeren Marie Fredriksson har gått bort. For mange i vårt land, til og med i min egen familie, er hennes musikk nært knyttet til minner fra viktige stunder i livet», sier han til Expressen.

– Noe utenom det vanlige

Statsminister Stefan Löfven har prøvd å sette ord på sorgen på Facebook.

«Det er fryktelig trist at Marie Fredriksson har gått bort. Jeg tenker på hennes familie og venner. Marie Fredriksson var en av Sveriges mest folkekjære artister. Jeg husker godt at jeg tenkte, da jeg hørte henne for første gang: «Den her stemmen er noe utenom det vanlige», skriver han.

Roxette

Roxette så verdens lys i 1986, og er et av Sveriges største internasjonale suksesser. Roxette har solgt over 75 millioner skiver verden over, og de har toppet den amerikanske Billboardlisten fire ganger.

Marie Fredriksson har også hatt en formidabel solokarriere. Noen av hennes største hits er «Ännu doftar kärlek», «Tro» og «Sparvöga».

I 2010 sang Marie Fredriksson og Per Gessle «The look» i prinsesse Victorias bryllup. Og tre år senere, sang de «Ännu doftar kärlek» i prinsesse Madeleines bryllup.

Her er Marie Fredrikssons karrière i bilder:

130,370FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter