in

Slik møblerer du din utleiedel

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Her i Norge er det vært vanlig å leie ut en del av boligen. Du tjener skattefrie leieinntekter på denne måten, såfremt du som huseier er fast bosatt i hoveddelen av den gjeldende boligen.

Folk flest leier ut en hybel fullt eller delvis møblert. Skal du leie ut en møblert enhet, er det mye å tenke på. Du bør hverken være overdådig og investerer så mye i møblementet at det går utover dine leieinntekter (eller at du blir nødt til å prise hybelen for høyt for å dekke denne utgiftsposten), eller spare deg til fant.

Leietagere vil alltid vurdere innredning nøye. Er det mangler, eller leiligheten rett og slett ikke ser tiltalende ut, blir det vanskelig å finne leietakere og prisen vil synke deretter. Løsningen er å velge klokt, og kjøp best mulige møbler til best mulig pris. I denne artikkelen ser vi på noen vesentlige punkter å vurdere, og gir deg noen gode tips i samme slengen. 

Møbler til hybel for student

Den klassiske leietager i Norge har i lang tid vært studenten. Rundt om i landet kryr det av studiesteder som trekker studenter fra andre steder rundt omkring, som i noen år trenger en hybel. Denne typen utleie kan gi en stabil leieinntekt som utgjør et godt tilskudd til økonomien, og kan bidra til å dekke huslån eller utgifter til vedlikehold av boligen.

Møbler som studenter verdsetter, inkluderer et lite hjemmekontor med et godt bord og en behagelig stol. Det kan også være lurt å sørge for et litt ekstra godt kjøkken. Det er penger å spare på å lage mat hjemme på hybelen, og du kan bidra til å gjøre det ekstra enkelt ved å by på et godt innredet kjøkken.

Ei god seng, og en behagelig sofa er sånn som gjør at man trives på hybelen. Det samme gjelder dekorasjoner og gardiner som gir et hjemmekoselig preg.

Møbler til enhet for korttidsleie

I senere tid har det blitt meget populært å gjøre hybler eller små leiligheter tilgjengelig for korttidsleie. Det kan være betydelige penger å hente i dette markedet. Særlig for de som bor nært områder med stor turisttrafikk. Du kan i teorien tjene mer penger på noen ganske så få døgn enn du får fra en student på hel måned på denne måten.

Men medaljen har også en bakside. Møbler og annet innbo vil utsettes for økt slitasje, grunnet høy gjennomgang. Du vil også se at siden du ofte vil ha flere gjester på besøk av gangen, versus studenter som normalt sett bor alene, kan det gå hardt utover innredningen.

Her er noen ting å ta hensyn til når du skal møblere en utleiedel for korttidsleie:

  • Maksimer antall soveplasser med sovesofa
  • Kjøp møbler som er enkle å holde rene
  • Ikke overmøbler – sett av plass til oppbevaring av kofferter, og lignende
  • Husk pynt – du vil ha en leilighet som ser godt ut på bilder

Balansegangen mellom hvor mye du bør investere i møbler for korttidsleieenheter versus din profittmargin er avgjørende for å lykkes i dette markedet. På den ene siden bør du ikke være for raus.

Møblement vil slites, og du må regne med jevnlige utskiftninger. På den andre siden, er du avhengig av å ha en leilighet som tar seg godt ut på bilder, og hvor gjestene trives. Hele forretningsmodellen avhenger av gode tilbakemeldinger fra besøkende. Til syvende og sist er nok det mest lønnsomme på sikt å kjøpe møbler som står for en støyt, men som ikke er så kostbare at de ikke kan erstattes uten å grave for dypt inn i dine leieinntekter. 

Du må overholde alle tekniske krav

Noe du må sørge for å prioritere uavhengig av om du planlegger å leie ut til studenter eller via korttidsleie, er det av det foreligger en rekke tekniske krav for innredning av utleieenheter her til lands. Det gjelder blant annet for:

  • Brannsikkerhetsutstyr
  • Belysning (både naturlig lys og elektrisk lyssetting)
  • Tilgang til våtrom
  • Takhøyde
  • Tilgang for rullestol

Alt dette må du sette deg nøye inn i før du begynner å tenke på møblering av din hybel.

Kjøp møbler til din utleiedel billig og enkelt hos vidaXL

Du behøver ikke sette av tid til å besøke møbelbutikker eller lignende når du skal utruste din utleiedel. Du finner nemlig alt du behøver til god pris hos vidaXL. Det inkluderer et stort antall senger, sofaer, spisebord og skrivebord, foruten pynt og dekorasjoner. I det hele og store er vidaXL butikken for deg som ønsker å møblere hybelen på en kostnadseffektiv, men likevel tiltalende måte.

Det er enkelt å bestille, og møblene fraktes hjem til deg straks.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Skal du ha sommerjobb? Dette må du passe på

Streikekaos på flyplassene – Folk frykter at sommerferien går i vasken