søndag, november 28, 2021

Slik påvirker koronakrisen nordmenns økonomi

Mest lest nå

Koronavirusepidemien som har rast siden mars 2020, har påvirket hverdagen til norske borgere på mange måter. Innskrenket aktivitet og nye forhåndsregler har gjort at vi har blitt tvunget til å legge om livsstilen på flere punkter.

For de av oss som ikke har følt koronaviruset på kroppen, eller hatt pårørende som har blitt syke, er nok endringer i økonomien den største konsekvensen av pandemien. Det er ingen tvil om at økonomi i Norge, i likhet med i resten av verden, har blitt sterkt preget av krisen.


Myndighetene har iverksatt en rekke støttepakker for å bistå næringer og bedrifter som sliter. Allikevel kan det ikke være noen tvil om at mange av oss er inne i en vanskelig periode økonomisk. Usikkerheten om hva som venter er også en belastning for mange.

En utfordrende tid for låntakere

Det er en krevende kredittsituasjon i Norge for tiden. Mange er bekymret over egen evne til å håndtere utestående gjeld. Det kan dreie seg om huslån, billån, kredittkortgjeld eller smålån. Det som vi før koronaviruskrisen hadde god råd til å betale, kan nå fremstå som langt mer risikabelt.

Dette skyldes i stor grad to usikkerhetsmomenter. Det ene er tapt inntekt grunnet nedbemanning eller lignende. Den andre er usikre fremtidsutsikter. Når vi ikke vet hverken om vi vil beholde vår nåværende stilling eller om lønnen vil forbli den samme, er det ikke en god følelse med tanke på kommende låneterminer.

Det offentlige byr på hjelp. Har man akutte problemer kan det være lurt å kontakte Nav – økonomi og gjeld er tema som de kan bistå med. Bare husk at det ikke er slik at Nav kan hjelpe privatpersoner med å betale ned utestående lån.

Å samle lån er en mulig løsning

I en så usikker tid for økonomi i Norge er det mange som er bekymret både på lang og kort sikt. Har du et akutt behov for penger, kan det være en alternativ å ta opp et kortsiktig forbrukslån uten sikkerhet. På den måten kan du få tilgang til midler som du behøver når du trenger dem som mest. Slike lån er tilgjengelig for de aller fleste. Det gjelder også om du har misligholdt lån før. Du kan stikke innom Norskkreditt.no – info om lån med betalingsanmerkning finner du nemlig hos dem. Bare husk at det sjeldent lønner seg å ta opp et lån hvis du ikke er 100 % sikker på at du vil være i stand til å betale det tilbake på en betimelig måte.

Forbrukslån kan du også bruke til å refinansiere eksisterende gjeld. Dette kalles å samle lån. Det kan være en klok strategi i lunefulle tider som dette. På den måten får du gjerne en billigere månedlig tilbakebetalingssum. Du sparer også på gebyrer, og får en mer oversiktlig gjeldssituasjon.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter