Hjem Hus og hjem Slik rengjør du stekeovnen med hjemmelaget blanding – Ekstremt effektiv

Slik rengjør du stekeovnen med hjemmelaget blanding – Ekstremt effektiv

Rengjøring av huset er en ukentlig rutine for mange, men når det kommer til stekeovnen, blir det ofte utsatt. Grunnen er enkel: Ovner er blant de mest utfordrende gjenstandene å rengjøre i hjemmet. Fett og matrester brenner seg fast ved høye temperaturer og krever derfor mye skrubbing og innsats for å fjernes.

Hvorfor er stekeovnen så vanskelig å rengjøre?

Stekeovnen utsettes for høye temperaturer som gjør at matrester og fett raskt brenner seg fast på overflater og i kriker og kroker. Disse brente restene er vanskelige å fjerne og kan kreve sterke kjemikalier og mye arbeid. Dette gjør rengjøring av ovnen til en av de minst populære husarbeidsoppgavene.

En enkel og effektiv løsning

Men du må ikke ty til dyre, kjemiske rengjøringsmidler fra butikken. Du kan enkelt lage ditt eget effektive rengjøringsmiddel med ingredienser som de fleste allerede har i hjemmet. Denne oppskriften er ikke bare rimelig, men også miljøvennlig og fri for skadelige kjemikalier.

Det finnes plenty av dyre rengjøringsmidler i butikken. Men du kan lage din egen, mye billigere. Foto: Wikiedia

Ifølge Reader’s Digest er denne hjemmelagde blandingen like effektiv som de kjente merkevarene. Vi har selv testet blandingen og resultatene var imponerende!

Ingredienser du Trenger:

  • 12,8 dl lunkent vann
  • 2,25 dl eddik
  • 1,1 dl sitronsaft (eller sitronekstrakt)
  • 4 ss oppvaskmiddel

Fremgangsmåte:

  1. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle.
  2. Hell blandingen over i en sprayflaske.
  3. Spray generøst inne i ovnen, og sørg for å dekke alle overflater.
  4. La løsningen virke en stund før du tørker den av med en klut.
Skrubb bort skiten etter at blandingen har fått virke en stund. Foto: Canva

Virker det virkelig?

Ja, absolutt! Mange har delt erfaringene sine på Facebook etter å ha brukt denne metoden, og mange har nå byttet fra tradisjonelle rengjøringsprodukter til denne enkle, hjemmelagde blandingen for å holde ovnen ren.

Dette er definitivt verdt å prøve – du vil ikke angre! Ved å bruke enkle, naturlige ingredienser kan du få ovnen din til å se ut som ny igjen, samtidig som du sparer penger og tar vare på miljøet.

  1. vaske terrasse

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com