Forsiden Kjendisnytt Husker du Malin fra Saltkråkan? Slik ser hun ut i dag

Husker du Malin fra Saltkråkan? Slik ser hun ut i dag

Hvem husker vel ikke søte Båtsman og herlige Tjorven. Tøysete farbror Melker, Freddy og Pelle. Og så var det pene Malin, da. Mang en unggutt var dypt forelsket i vakre Malin på 60 og 70-tallet.

Malin ble spilt av Louise Edlind Friberg. Hun var bare 16 år den gangen, og Astrid Lindgren syntes egentlig hun var for ung til å spille rollen som Malin.

Malin fra Saltkråkan
Malin ble raskt en populær figur i serien «Vi på Saltkråkan.»

«Hallodamen annonserte på TV: Vi søker en ung jente i 19-årsalderen til en TV-serie. Da sendte mamma inn en søknad med bilder av meg fra da jeg var med i et teaterstykke på skolen», sier Louise til SVT.

Var egentlig for ung

Reklame

«Etter det, ble jeg kalt inn til prøvefilming. Jeg var bare 16 år da og Astrid Lindgren syntes jeg var for ung for rollen. Men hun ble overtalt av resten av teamet. Under prøvefilmingen, fikk jeg god kontakt med Maria Johansson som skulle spille Tjorven. Jeg tror at regissøren, Olle Hellbom, merket det, og at det bidro til at jeg fikk rollen», sier Louise videre.

Malin fra saltkråkan
Foto: SVT Play

Louise var også for mørk til rollen som Malin. Hun skulle være lys. Dermed måtte Louise farge håret blondt, hvilket ikke var så vanlig på 60-tallet.

«Jeg husker til og med følelsen av ammoniakk i hodebunnen», sier hun.

LES OGSÅ
13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter - får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne
LES OGSÅ
Bjørn Einar Romøren har fått kreft - deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Fikk frierbrev

Vi på Saltkråkan gikk på TV i Sverige for første gang i 1964. Serien ble en kjempesuksess, både i hjemlandet og i Norge.

«Jeg fikk litt sjokk da TV-serien begynte å gå. Den ble en suksess med en gang, og plutselig begynte det å ringe masse rare folk hjem til meg», sier Louise, som også fikk mange kjærlighetsbrev.

«Mange var rare, men det var også mange frierbrev. Det var jo litt morsomt på den tiden.»

Sveriges peneste kvinne

Louise ble også kåret til Sveriges peneste kvinne flere ganger.

«Jeg fikk nylig spørsmål om jeg hadde korsett på meg under innspillingene, men jeg hadde faktisk så smal midje. Det er synd jeg ikke har den samme midjen i dag, haha», sier Louise til STV.

I dag, 55 år senere, er Louise 72 år gammel. Og hun blir fortsatt gjenkjent på gaten i Sverige.

Louise Edlind Friberg
Foto:Louise Edlind Friberg/Facebook

«Det syns jeg bare er utrolig smigrende. Det skjer fortsatt flere ganger i uken. Ofte er det bestemødre med sine barnebarn, som forteller dem at dette er Malin fra Saltkråkan. De kan ikke tro at den her rynkete bestemoren er samme person», sier Louise.

Dette vekket nostalgiske minner! DEL videre om du også så på «Vi på Saltkråkan»!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Listhaug og Jensen i oppsiktsvekkende intervju. Ønsker å utvise Krekar så snart som mulig

Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som Mulla Krekar, ble nylig i en italiensk rett dømt til 12 års fengsel for planlegging av terror. De italienske...

Hun redder en utsultet, foreldreløs gutt – se de utrolige bildene

Et bilde på facebook ble redningen! I 2015 så Priscilla Morse fra Tennessee i USA et bilde på facebook som gjorde sterkt inntrykk. Bildet viste...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT