lørdag, januar 25, 2020
Kjendisnytt Husker du Pippi Langstrømpe? Slik ser hun ut i...

Husker du Pippi Langstrømpe? Slik ser hun ut i dag

-

Det er 50 år siden Inger Nilsson ble kledd opp i gul kjole, grønne strømper, altfor store sko og gulrotrød parykk med fletter. De fleste av oss har gode minner fra Pippi Langstrømpe på tv-en i barndommen. Se hvordan det går med Inger Nilsson i dag.

Denne uken dukket Inger Nilsson opp på «God morgen Norge» i forbindelse med at det er 50 år siden Pippi langstrømpe gikk på tv. Programlederne har delt et bilde av skuespilleren på Instagram.

«Pippi Langstrømpe! Peter og Vår leker Tommy og Annika for en dag. Det er 50 år siden Inger Nilsson spilte Astrid Lindgrens ikoniske Pippi og fremdeles blir hun stoppet av fremmede hver eneste dag som vil snakke om verdens sterkeste jente», skriver de.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av God morgen Norge (@gmn)

Bare 8 år

Inger var bare 8 år gammel da hun spilte inn tv-serien og filmen om Pippi. Å bli kjent som så ung, har vært både positivt og negativt. Da filmingen startet i Røros, måtte Inger dra til Norge helt alene, uten mamma og pappa. Det syntes den lille jenta var skummelt.

LES OGSÅ: Husker du Malin fra Saltkråkan? Slik ser hun ut i dag

I tillegg var det vanskelig for andre å skille mellom Pippi og Inger.

«Når man er så liten og blir kjent for noe, så tror jo folk nesten at man ble født som Pippi. Men sånn var det jo ikke. I tillegg så vil jo folk at man skal være Pippi. Men det går jo ikke», sier Inger, og legger til at hun egentlig var en helt annen person enn Pippi.

«Jeg var ganske blyg», sier hun.

Lærte svensk gjennom Pippi

Inger Nilsson ble tildelt Nordens språkpris denne uken. Prisen deles ut til folk som har jobbet med å spre sitt språk utenfor landets grenser. Mange norske barn lærte å snakke svensk, nettopp av Pippi.

«Det er jo fantastisk at jeg kunne bidra til det», sier Inger.

«Men jeg har nok ikke tenkt så mye på det. Jeg vet jo at filmen har blitt vist i veldig mange land, og da er man jo dubbet. Jeg hadde nok hørt at den ikke var dubbet i Norge, men jeg har ikke tenkt så mye over det», sier hun videre.

LES OGSÅ: Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut i dag

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...