Hjem Kjendisnytt Husker du Pippi Langstrømpe? Slik ser hun ut i dag

Husker du Pippi Langstrømpe? Slik ser hun ut i dag

Del
X

Det er godt over 50 år siden Inger Nilsson ble kledd opp i gul kjole, grønne strømper, altfor store sko og gulrotrød parykk med fletter. De fleste av oss har gode minner fra Pippi Langstrømpe på tv-en i barndommen. Se hvordan det går med Inger Nilsson i dag.

For noen år siden dukket Inger Nilsson opp på «God morgen Norge» i forbindelse med at det var 50 år siden Pippi langstrømpe gikk på TV. Programlederne delte et bilde av skuespilleren på Instagram.

«Pippi Langstrømpe! Peter og Vår leker Tommy og Annika for en dag. Det er 50 år siden Inger Nilsson spilte Astrid Lindgrens ikoniske Pippi og fremdeles blir hun stoppet av fremmede hver eneste dag som vil snakke om verdens sterkeste jente», skrev de.

Bare 8 år

Inger var bare 8 år gammel da hun spilte inn tv-serien og filmen om Pippi. Å bli kjent som så ung, har vært både positivt og negativt. Da filmingen startet i Røros, måtte Inger dra til Norge helt alene, uten mamma og pappa. Det syntes den lille jenta var skummelt.

LES OGSÅ: Husker du Malin fra Saltkråkan? Slik ser hun ut i dag

I tillegg var det vanskelig for andre å skille mellom Pippi og Inger.

«Når man er så liten og blir kjent for noe, så tror jo folk nesten at man ble født som Pippi. Men sånn var det jo ikke. I tillegg så vil jo folk at man skal være Pippi. Men det går jo ikke», sier Inger, og legger til at hun egentlig var en helt annen person enn Pippi.

«Jeg var ganske blyg», sier hun.

Lærte svensk gjennom Pippi

Inger Nilsson ble tildelt Nordens språkpris i 2020. Prisen deles ut til folk som har jobbet med å spre sitt språk utenfor landets grenser. Mange norske barn lærte å snakke svensk, nettopp av Pippi.

Nilsson som Pippi Langstrømpe under en opptreden i Amsterdam 1972. Foto: Wikipedia

«Det er jo fantastisk at jeg kunne bidra til det», sier Inger.

«Men jeg har nok ikke tenkt så mye på det. Jeg vet jo at filmen har blitt vist i veldig mange land, og da er man jo dubbet. Jeg hadde nok hørt at den ikke var dubbet i Norge, men jeg har ikke tenkt så mye over det», sier hun videre.

LES OGSÅ: Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut i dag

Hvor gammel er Pippi Langstrømpe i dag?

Tirsdag i år, 4 mai, fyller Nilsson 65 år. Fremdeles er hun aktuell som skuespiller, blant annet har hun en rolle i den svenske serien ”Jägarna” som går på TV 4 og CMore.

Men Inger Nilsson driver også med andre ting.

– Jeg opptrer på forskjellige sykehjem i Uppsala. Uppsala kommune står bak prosjektet. Jeg snakker og synger utendørs, forteller hun til Expressen og fortsetter:

– Det er et godt tiltak. Når været er fint, kommer pasientene ut og ser på, ellers sitter de innendørs og ser på showet med åpne vinduer.

Skuespilleren bak Pippi i dag. Foto: Wikipedia
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com