Hjem Nyheter Slik skal kongefamilien feire jul i år

Slik skal kongefamilien feire jul i år

Det er ikke alltid så lett å få kabalen til å gå opp. Man skulle så gjerne feiret julen sammen med både foreldre og svigerforeldre, samt besteforeldre på begge sider. Har man i tillegg bonusbarn, blir det enda mer komplisert. Annenhver jul her og annenhver jul der, er som regel den løsningen de fleste tyr til.

Selv om de er kongelige, har de akkurat de samme utfordringene som oss andre. Hvor og med hvem skal vi feire julen i år?

I følge Kongehuset, skal Kongen og Dronningen feire jul på Kongseteren sammen med Prinsesse Märtha Louise i år. Kongseteren er kongeparets private eiendom på Voksenkollen i Oslo. Kronprinsparet skal tilbringe julen på hytta i Uvdal. De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongseteren, Skaugum og i Uvdal. Hytta på Fjellsnaret i Uvdal, kjøpte kronprinsfamilien i 2007.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Besøkte kvinnefengselet

1. juledag vil kongeparet tradisjon tro være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

Dronning Sonja har i mange år hatt som tradisjon å besøke en institusjon eller en organisasjon i førjulstiden, som ikke vanligvis får kongelig besøk. Forrige uke, besøkte dronningen Bredtvet kvinnefengsel. Under besøket fikk dronningen en presentasjon av fengselet og deres virksomhet. Hun fikk også en omvising ved fengselet, og hun fikk møte noen av de innsatte.

Kronprinsparet følger i dronningens fotspor, og torsdag denne uken, skal de besøke barneavdelingen ved Drammen sykehus.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hadde bakt pepperkakeslott

Hvert år før jul, rigges det til julefotografering på Slottet. I år var intet unntak, og mandag denne uken kom Kongeparet og Kronprinsfamilien sammen i Røde salong for å ta årets bilder.

Barna ved Fridheim barnehage i Oslo hadde laget Slottet som pepperkakehus. Kongefamilien fikk beundre resultatet.

Vi ønsker Kongefamilien en riktig god jul, både på Kongseteren og på hytta i Uvdal.

I videoen nedenfor kan du se flere av årets julebilder fra Kongefamilien: 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com